Organisatieontwikkeling: regisseren en begeleiden

Overleg in de hal
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00

De opleiding start 6 oktober 2021

De maatschappij en de markt veranderen continu. Om slagvaardig en levensvatbaar te zijn, moet jouw organisatie mee veranderen. In de opleiding Organisatieontwikkeling: regisseren en begeleiden leer je hoe je een organisatieontwikkelproces opzet en begeleidt. Meld je aan!

De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden weer fysiek op de HAN plaats. Uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen: zo is het dragen van een mondkapje binnen het gebouw verplicht en volg je de bijeenkomsten op 1,5 meter afstand van de andere deelnemers.

In het kort

  4 maandenDuur
  14.00-21.00 uurLestijden
  8 uur per weekStudiebelasting
  hbo+Niveau
  € 2.195,-Kosten

Voor wie is deze opleiding?

De ontwikkeling van een organisatie is een ingewikkeld voortdurend proces dat zich niet als vanzelf voltrekt en helaas nogal eens mislukt. Je hebt zicht nodig op onderliggende positieve en negatieve invloeden om succesvol te zijn. De benodigde regie en ondersteuning in het proces moet professioneel worden uitgevoerd om mislukking te voorkomen. Als een organisatieontwikkelproces goed verloopt, wordt je organisatie langzaam maar zeker een lerende organisatie. Medewerkers krijgen meer probleemoplossend vermogen waardoor de effectiviteit en de leefbaarheid van de organisatie worden vergroot.

Je bent organisatieadviseur, (P&O) manager, trainer of coach. Je hebt relevante opleiding afgerond en tenminste 2 jaar werkervaring in of met organisaties. Je hebt een functie waarin een project ter bevordering van organisatieontwikkeling opgezet en begeleid kan worden.

Programma

Tijdens de opleiding krijg je gedurende 4 maanden begeleiding van 2 ervaren docenten of consultants. In 8 bijeenkomsten leer je de theorie en toepassingen van organisatie- ontwikkeling. Tijdens de bijeenkomsten leer je organisatieontwikkelings- processen onderbouwd en professioneel aan te pakken en te begeleiden. In de laatste bijeenkomst presenteer je onderbouwde bevindingen over jouw organisatie- ontwikkelingsproject. Je hebt tijdens de opleiding recht op 5 uur individuele begeleiding van een van de docenten.

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:
• theorieën over organisatieontwikkeling en over succes- en faalfactoren;
• organisatiediagnose;
• systemisch kijken naar organisaties;
• veranderdiagnose: leervermogen, veranderbereidheid en participatie;
• procestheorie van organisatiewikkeling: stadia van ontwikkeling en transitie- problemen in de overgang naar het volgende stadium;
• begeleiden van organisatieontwikkeling: competenties van de organisatie- ontwikkelaar;
• onderzoek ten behoeve van organisatieontwikkeling;
• ethiek van organisatieontwikkeling.

Verdere informatie

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300