HBO-programma Ontwerpen en Ontwikkelen

413166 Learning & Development deeltijd, studio L&D, brainstormen, samenwerken, post-its, plakken, 2022
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 1 september 2023

Ontwerpen en ontwikkelen van blended learning vraagt veel van een instructional designer. Samenwerken met ict’ers en inhoudsexperts, digitale werkvormen bedenken, een goede blend samenstellen... Ontwikkel jij je tot een specialist op het gebied van blended learning? Meld je aan!

In het kort

  6 maandenDuur
  16 - 20 uur per weekStudiebelastingColleges + zelfstudie
  13.00 - 21.15 uurLestijdenDinsdagen
  hboNiveau
  € 3.250,-Kosten

Voor wie is de cursus Ontwerpen en Ontwikkelen?

Je bent (beginnend) Learning & Development professional. Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van leerinterventies en wil je verder professionaliseren in het ontwerpen van blended leertrajecten. In deze cursus doe je kennis en ervaring op in het ontwerpen, ontwikkelen en onderzoeken van blended learning.

Programma Ontwerpen en Ontwikkelen

In het eerste deel van de cursus ga je in een klein projectteam aan de slag met het maken van een ontwerp voor een blended leerinterventie voor een opdrachtgever uit de praktijk; deze opdrachtgever kan ook de eigen werkgever zijn. Je leert tevens een effectmetingsplan te ontwikkelen, zodat de opdrachtgever ook kan bepalen wat het effect is van de blended leerinterventie. Je gaat aan de slag met het samenstellen van de ideale blend en het opstellen van een functioneel ontwerp voor het e-learninggedeelte van de blend. In het tweede deel leer je een betaversie van een e-learningmodule te ontwikkelen die past binnen de ontworpen blend. Je leert daar de noodzakelijke ict-vaardigheden voor en je maakt een testplan voor het testen van de e-learningmodule.

 

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor Ontwerpen en Ontwikkelen? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Bachelor Learning and Development in Organisations

Deze cursus is ook een module van de deeltijd bacheloropleiding Learning and Development in Organisations (voorheen Opleidingskunde). Heb je interesse om de gehele opleiding te volgen? Kijk dan hier:

studenten met docent aan tafel

Andere cursussen op het gebied van Learning & Development

Trainen en Coachen

Jij wilt je verdiepen in het ambacht van het trainen en het coachen. Hoe begeleid je een groepsopdracht of een rollenspel? En hoe doe je dat online? Hoe zorg je voor vraagverheldering bij je coachee en hoe zorg je voor transfer van het geleerde?

Touchscreen tafel

Advies en Beleid

Als adviseur leren en ontwikkelen ben je betrokken bij verbetervoorstellen. Naast inhoudelijke kennis spelen persoonlijke vaardigheden een grote rol. Welke adviesrol is effectief? Wat is een realistisch implementatievoorstel? Wanneer is een programma succesvol?

werken in de hal

Interventiekunde

Hou jij je binnen je organisatie bezig met personeels- en organisatieontwikkeling? Tijdens de cursus Interventiekunde kom je alles te weten over leren en veranderen in organisaties, betekenisvol leren, het stimuleren van medewerkers en leerprocessen en -vraagstukken.

student plakt kaart op kaart van nederland

Leren en Veranderen met Technologie

De cursus Leren en Veranderen met Technologie is vooral bedoeld voor professionals die zich (gaan) bezighouden met leren en ontwikkelen met digitale hulpmiddelen en het  ontwikkelen van effectieve blended leertrajecten.

Werken in mediatheek lachend

Trainen en coachen op de onderstroom

Ben je trainer of coach en wil je je vakmanschap verdiepen? Ben je op zoek naar methodische tools én persoonlijke groei? Wil je weten wat deelnemers in de weg staat om hun gedrag daadwerkelijk te veranderen?

studenten overleggen buiten

Interveniëren op de onderstroom

Ben je nieuwsgierig hoe je met jouw interventies meer impact hebt? Na de cursus Trainen en Coachen op de Onderstroom wil je je graag verder verdiepen en weten welke rol de onderstroom speelt in het functioneren van teams en organisaties.

33975 werken in de hal

Snel antwoord

Heb je een vraag? Stel je vraag aan HAN Learning en Development.
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 17:00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 0288