Leergang Kostendeskundige Infra

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

De landelijk zeer gewaardeerde opleiding Kostendeskundige Infra voorziet al 10 jaar in de behoefte aan gespecialiseerde en  onafhankelijke Kostendeskundigen.

In het kort

  42 dagenDuur
  15:00-20:00Tijd
  € 9825Kosten
  DeeltijdVariant
  DiplomaResultaat

Volg de leergang Kostendeskundige infra
Bij opdrachtgevers, opdrachtnemers en hun ondersteunende partijen is behoefte aan zowel een marktgerichte verbreding als ook een productgerichte verdieping van het vak. De leergang Kostendeskundige Infra biedt u deze kennis. Met deze leergang vergroot u uw financieel-technische kennis bij de planontwikkeling, realisatie en beheer van infrastructuur.

Voor wie

 • U houdt zich in de beroepspraktijk bezig of komt regelmatig in aanraking met het bepalen en beheersen van kosten in de GWW sector. U bent met name als calculator, adviseur, ontwerper of beheerder werkzaam bij een ingenieursbureau, de overheid of een bouwbedrijf.
 • U bent sowieso toelaatbaar als u in het bezit bent van een hbo-diploma van de opleiding Civiele Techniek. Over de toelating zonder deze vooropleiding adviseert een toelatingscommissie.

Instroomvoorwaarden
Indien u een losse module of de totale opleiding wilt volgen bent u verplicht de module Basiskennis Kostenramingen Infra te doorlopen.

In uitzonderlijke gevallen (bijv. indien u door jarenlange ervaring alle onderdelen uit de basismodule beheerst) kunt u mogelijk een ontheffing krijgen. Hierover beslist de cursusleiding en de HAN. Neemt u hiervoor contact met ons op. 

Programma

De totale leergang bestaat uit 5 modules. De modules zijn zowel afzonderlijk of als totaalpakket te volgen. Losse modules leveren een deelcertificaat op, het totaalpakket leidt tot het diploma Kostendeskundige Infra. Voor het behalen van het diploma dient u uit de 3 technische modules (2a, b en c) 2 modules te volgen.

 

Toelichting op de kosten

De kosten per module zijn €2360 met uitzondering van module 4 (Afrondende Opdrachten), deze kost €1870. Indien u zich voor de hele leergang inschrijft, betaalt u (in delen) €9825 (4 x €2050 en 1 x €1625).

U komt in aanmerking voor het diploma Kostendeskundige Infra als u 5 van de 6 modules volgt. De volgende modules zijn verplicht:

 • Module 1: Basiskennis Kostenramingen Infra
 • Module 3: Methoden en Technieken Kostenramingen Infra
 • Module 4: Afrondende Opdrachten

Daarnaast kiest u zelf uit de 3 onderstaande technische modules van Module 2, nog 2 modules:

 • Module 2a: Kosten Wegenbouw
 • Module 2b: Kosten Waterbouw
 • Module 2c: Kosten Civiele Constructies.

Totaal heeft u dan 5 verplichte modules.

Wilt u alledrie de modules uit Module 2 volgen, dan kan dat uiteraard. Hier zijn dan wel extra kosten aan verbonden. Neemt u voor meer informatie contact met ons op.

Docenten

Docenten zijn afkomstig van toonaangevende bedrijven uit de Infrastructuur, zoals onder andere Rijkswaterstaat, Arcadis, Reef Infra, Witteveen+Bos, RoyalHaskoningDHV, Strukton Civiel en de Provincie Noord Holland.

De cursusleiding is in handen van de heer ing. J.F. (Joep) van der Meer, werkzaam als senior kostenadviseur bij Rijkswaterstaat.

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel uw vraag aan HAN Built Environment. We helpen u graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 365 8139

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Built Environment, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.