Leergang Kostendeskundige Infra

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

De landelijk zeer gewaardeerde opleiding Kostendeskundige Infra voorziet al meer dan 10 jaar in de behoefte aan gespecialiseerde en onafhankelijke Kostendeskundigen.

In het kort

  42 dagenDuur
  15:00-20:00Tijd
  € 9825Kosten
  DeeltijdVariant
  CertificaatResultaat

Volg de leergang Kostendeskundige Infra
Bij opdrachtgevers, opdrachtnemers en hun ondersteunende partijen bestaat behoefte aan zowel een marktgerichte verbreding als ook een productgerichte verdieping van het vak. De leergang Kostendeskundige Infra biedt deze kennis. Met deze leergang vergroot je je financieel-technische kennis bij de planontwikkeling, realisatie en het beheer van infrastructuur.

Voor wie

 • Je houdt je in de beroepspraktijk bezig of je komt regelmatig in aanraking met het bepalen en beheersen van kosten in de GWW-sector.
 • Je werkt met name als calculator, adviseur, ontwerper of beheerder bij een ingenieursbureau, de overheid of een bouwbedrijf.
 • Met een hbo-diploma Civiele Techniek ben je zonder meer toelaatbaar. Heb je een ander hbo-diploma of een gelijkwaardige combinatie van een mbo-opleiding, aanvullende cursussen en/of werkervaring dan adviseert een toelatingscommissie over jouw toelating. 

Instroomvoorwaarden
De module Basiskennis Kostenramingen Infra is verplicht om te volgen, ongeacht of je de totale opleiding gaat doen, of alleen een losse module wil volgen.

In uitzonderlijke gevallen (bijv. wanneer je door jarenlange ervaring alle onderdelen uit de basismodule beheerst) kun je mogelijk een ontheffing krijgen. Hierover beslist de cursusleiding en de HAN. Neem hiervoor contact op met met info.builtenvironment@han.nl.

Programma

De totale leergang bestaat uit 5 modules: 3 verplichte en 2 naar keuze. De modules zijn zowel afzonderlijk, of als totaalpakket te volgen. Losse modules leveren bij voldoende resultaat een deelcertificaat op.

Het totaalpakket leidt tot het certificaat Kostendeskundige Infra. Om dit certificaat te behalen kies je 2 van de 3 technische keuzemodules (2a, b en c). 

Toelichting op de kosten

De kosten per module zijn €2360 met uitzondering van module 4 (Afrondende Opdrachten), deze kost €1870. Wanneer je je voor de hele leergang inschrijft, betaal je (in delen) €9825:  4 x €2050 en 1 x €1625.

Je komt in aanmerking voor het certificaat Kostendeskundige Infra wanneer je 5 van de 6 modules met succes hebt afgerond. De verplichte modules zijn: 

 • Module 1: Basiskennis Kostenramingen Infra
 • Module 3: Methoden en Technieken Kostenramingen Infra
 • Module 4: Afrondende Opdrachten

Daarnaast kies je 2 van de 3 technische modules van Module 2:

 • Module 2a: Kosten Wegenbouw
 • Module 2b: Kosten Waterbouw
 • Module 2c: Kosten Civiele Constructies.

Wil je alledrie de modules uit Module 2 volgen, dan kan dat natuurlijk. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Docenten

Docenten zijn afkomstig van toonaangevende bedrijven uit de Infrastructuur, zoals Rijkswaterstaat, Arcadis, Reef Infra, Witteveen+Bos, RoyalHaskoningDHV, Strukton Civiel en van de Provincie Noord-Holland.

De cursusleiding is in handen van de heer ing. J.F. (Joep) van der Meer, senior kostenadviseur bij Rijkswaterstaat.

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel uw vraag aan HAN Built Environment. We helpen u graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 365 8139

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Built Environment. Variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post-hbo) cursus, tot meerjarige (bachelor- of Ad-) opleidingen.