HBO-programma Leergang Kostendeskundige Infra

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Arnhem - 17:00 - 21:00

De opleiding start11 januari 2022

De landelijk zeer gewaardeerde opleiding Kostendeskundige Infra voorziet al meer dan 10 jaar in de behoefte aan gespecialiseerde en onafhankelijke Kostendeskundigen.

In het kort

  42 dagenDuur
  15:00-20:00Tijd
  €2360 per moduleKostenzie "Toelichting op de kosten"
  DeeltijdVariant
  CertificaatResultaat

Meer weten?Kom naar de Open Avond op 17 november!

Past de leergang Kostendeskundige Infra bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond. Stel al je vragen tussen 18.00 en 21.00 uur of volg de voorlichting van 20.00-20.45 uur.

316767 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Bouw en Infra in Connectr

Volg de leergang Kostendeskundige Infra
Opdrachtgevers, opdrachtnemers en ondersteunende partijen in de infra hebben behoefte aan kostendeskundigen met een brede kijk op de markt en diepgaande kennis van het product. De leergang Kostendeskundige Infra voorziet in deze kennis. In deze opleiding vergroot je je financieel-technische kennis bij de planontwikkeling, de realisatie en bij het beheer van infrastructuur.

Voor wie

 • Je houdt je in jouw werk regelmatig bezig met het bepalen en beheersen van kosten in de GWW-sector.
 • Je werkt met name als calculator, adviseur, ontwerper of beheerder bij een ingenieursbureau, de overheid of een bouwbedrijf.
 • Met een hbo-diploma Civiele Techniek ben je zonder meer toelaatbaar.
  Heb je een ander hbo-diploma, of een gelijkwaardige combinatie van een mbo-opleiding, aanvullende cursussen en/of werkervaring? Dan adviseert een toelatingscommissie over jouw toelating. 

Instroomvoorwaarden
De module Basiskennis Kostenramingen Infra is verplicht om te volgen, ongeacht of je de totale opleiding gaat doen, of alleen een losse module wil volgen.

Alleen in uitzonderlijke gevallen (bijv. wanneer je door jarenlange ervaring alle onderdelen uit de basismodule beheerst) kun je een ontheffing voor deze basismodule krijgen. Hierover beslist de cursusleiding. Neem hiervoor contact op met met info.builtenvironment@han.nl.

Programma

De totale leergang bestaat uit 5 modules: 3 verplichte en 2 naar keuze. De modules zijn zowel afzonderlijk, of als totaalpakket te volgen. Losse modules leveren bij voldoende resultaat een deelcertificaat op.

Het totaalpakket leidt tot het certificaat Kostendeskundige Infra. Om dit certificaat te behalen kies je 2 van de 3 technische keuzemodules (2a, b en c). 

Toelichting op de kosten

De kosten per module zijn €2360,- met uitzondering van module 4 (Afrondende Opdrachten), deze kost €1870,-. Wanneer je je voor de hele leergang inschrijft, betaal je (in delen) €9825,-:  4 x €2050,- en 1 x €1625,-

Je komt in aanmerking voor het certificaat Kostendeskundige Infra wanneer je 5 van de 6 modules met succes hebt afgerond.

De verplichte modules zijn: 

 • Module 1: Basiskennis Kostenramingen Infra
 • Module 3: Methoden en Technieken Kostenramingen Infra
 • Module 4: Afrondende Opdrachten

Daarnaast kies je 2 van de 3 technische modules van Module 2:

 • Module 2a: Kosten Wegenbouw
 • Module 2b: Kosten Waterbouw
 • Module 2c: Kosten Civiele Constructies.

Wil je alledrie de modules uit Module 2 volgen, dan kan dat natuurlijk. Hieraan zijn wel aanvullende kosten verbonden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Docenten

Docenten zijn afkomstig van toonaangevende bedrijven uit de Infrastructuur, zoals Rijkswaterstaat, Arcadis, Reef Infra, Witteveen+Bos, RoyalHaskoningDHV, Strukton Civiel en van de Provincie Noord-Holland.

De cursusleiding is in handen van de heer ing. J.F. (Joep) van der Meer, senior kostenadviseur bij Rijkswaterstaat.

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel uw vraag aan HAN Built Environment. We helpen u graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 365 8139

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Built Environment. Variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post-hbo) cursus, tot meerjarige (bachelor- of Ad-) opleidingen.