Hbo programma Opleiding HR Business Partner

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start op

De afdeling HRM wordt steeds vaker gevraagd om mee te denken over de koers van de organisatie. De opleiding HR Business Partner  biedt jou de juiste inzichten en vaardigheden om je te ontwikkelen tot een strategisch adviseur voor jouw organisatie.

In het kort

  6 maandenDuur
  6 uur per weekStudiebelasting
  63 uurContacturen
  hboNiveau
  € 2.480,-KostenDit bedrag is inclusief catering en online analyse. Literatuurkosten ca. € 100,-

Nieuwe post-hbo-opleiding HRM

Let op: de opleiding HR Business Partner start niet meer. In maart 2020 start namelijk de nieuwe post-hbo-opleiding Human Resources Management. Binnen deze opleiding is het mogelijk om losse modules te volgen, zoals: Adviseur Duurzame Inzetbaarheid en Geen winst meer te behalen.

Wil je meer weten over deze opleiding? En informatie ontvangen? Vraag dan via de button op rechts een brochure aan en vul bij opmerkingen in het formulier in: informatie over PHBO HRM.

Veranderen en adviseren met resultaat

De toenemende maatschappelijke, technologische en internationale dynamiek stelt organisaties voor grote uitdagingen. Hoe blijven bedrijven en instellingen relevant voor hun klanten en stakeholders? De factor ‘mens’ maakt daarbij vaak het verschil. Het succes van een organisatie wordt immers vooral bepaald door de kennis, vaardigheden en flexibiliteit van haar medewerkers.

Hoe stel je de juiste strategische diagnose? Wat zijn daarvan de HR-consequenties? En welke veranderkundige interventie leidt dan tot daadwerkelijk resultaat? En minstens zo belangrijk: hoe geef je persoonlijk vorm aan jouw adviseurschap, met concrete invloed  op zowel management als medewerkers? Draagvlak is immers cruciaal bij veranderprocessen.

De opleiding HR Business Partner stelt je in staat te bepalen welke HR-ontwikkelingen om concrete verandering vragen. Maar ook: welke generieke trends vragen om een andere HR-visie. Gebaseerd op deze diagnose leer je een veranderplan op te stellen en ontwikkel je de juiste vaardigheden om jouw plannen te presenteren en te implementeren. 

Voor wie

Ben je als professional werkzaam in het HR-domein en wil je jezelf ontwikkelen tot strategisch adviseur? Dan sluit deze leergang aan bij jouw wensen. Je beschikt over minimaal 2 jaar werkervaring en bent betrokken bij (of hebt toegang tot) strategische projecten binnen jouw organisatie of bij die van een opdrachtgever.

Doel

Je leert een diagnose te stellen van relevante (HR-)ontwikkelingen in en rond jouw organisatie en daarop gebaseerd een concreet veranderplan te schrijven. Je ontwikkelt tevens adviesvaardigheden gericht op draagvlak en resultaat.

Werkwijze

De opleiding bestaat uit 10 collegedagen, verdeeld over 3 modules. De werkwijze is gebaseerd op 'action learning': je werkt aan een strategische analyse en een concreet veranderplan rond een relevant HR-thema binnen jouw organisatie. Naast hoorcolleges en thuisstudie worden actieve werkvormen gehanteerd: werkcolleges; intervisie in werkgroepjes met betrekking tot de action learningopdracht. Voorafgaand aan de opleiding vul je een Profile Dynamicsanalyse in ten behoeve van de module Persoonlijk Leiderschap.

Programma

Startbijeenkomst
Startcolleges van de 3 modules, verzorgd door de kerndocenten. Vorming intervisieteams.

Module 1: Strategische HRM-thema’s
Deze module geeft inzicht in actuele strategische issues op het gebied van HRM, en geeft tevens antwoord op de vraag op welke wijze het HR-beleid van jouw organisatie beter afgestemd kan worden op de bedrijfsstrategie.

Module 2: Persoonlijk Leiderschap voor Adviseurs
In dit onderdeel staan de vaardigheden centraal die cruciaal zijn voor adviseren met daadwerkelijk resultaat.

Module 3: Verandermanagement
In dit onderdeel leer je de basisprincipes van verandermanagement succesvol toepassen. Jouw strategische diagnose uit module 1 vormt daarbij het uitgangspunt voor een concreet veranderplan.

Voor meer informatie over het programma en de opleiding vraag je de brochure aan.

Docenten

Judith Iking is afgestudeerd bedrijfskundige aan de Radboud Universiteit en veranderkundige (post-doctoraal) aan Sioo. Sinds 2011 is zij als docent verbonden aan diverse post-hbo studies van de HAN. Op basis van intuïtie, mensenkennis en het stellen van pittige vragen coacht zij professionals tot zelfinzicht en zelfbewustzijn. Als zelfstandig adviseur begeleidt Judith organisaties in hun ontwikkeling en verandering. Haar motto: "Je weet niet wat je kunt, tot je het probeert!"

Jaap Groot is als docent verbonden aan diverse post-hbo opleidingen van HAN Deeltijdstudies en tevens trainer/adviseur bij GrOOT Training. Hiervoor was Jaap meer dan 10 jaar betrokken bij de masteropleiding Strategisch Personeelsmanagement van de Radboud Universiteit, meer specifiek het thema "leren en opleiden in organisaties". Hij richt zich op verandermanagement en organisatie-ontwikkeling en op de vraag hoe je samen leerprocessen vorm kunt geven in je organisatie.

Sonja Scholts begeleidt medewerkers, teams en management naar effectiever, prettiger en professioneler werken. Zij gebruikt daarbij verschillende werkvormen, met name training en coaching. Haar werkwijze kenmerkt zich door een directe, praktijk- en resultaatgerichte aanpak. Sonja is verbonden aan diverse post HBO-opleidingen van de HAN en heeft daarnaast een eigen advies- en trainingspraktijk, gericht op zowel bedrijfsleven, overheid en instellingen.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300