Hbo programma Constructeur Werktuigbouwkunde

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
 • Meld je vast aan
 • Meer informatie...
  Brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
   Stel al je vragen aan een specialist
  • Stel een snelle vraag
   Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
  • Brochure aanvragen
   En bekijk thuis rustig het aanbod

  De startdatum is nog niet bepaald

  Wilt u uw kennis uitbreiden of verdiepen op het gebied van werktuigbouwkunde? Dan is de opleiding Constructeur Werktuigbouwkunde echt iets voor u!

  In het kort

   1-1,5 jaarDuur
   schriftelijkvorm
   € 2000Kosten
   DeeltijdVariant
   CertificaatResultaat

  Volg de cursus Constructeur Werktuigbouwkunde

  Het programma van de cursus Constructeur Werktuigbouwkunde bestaat uit een aantal uiteenlopende modulen die samen een compleet beeld geven van het vakgebied.

  Voor wie

  De cursus is bedoeld voor werktuigbouwkundigen op mbo-niveau of bezitters van het certificaat middelbare opleiding Werktuigbouwkunde of Tekenaar/Constructeur Werktuigbouwkunde van HAN Individueel Onderwijs of PBNA, of een andere technische hbo-opleiding. Indien u al kennis hebt van één of meerdere modulen, kunt u vrijstelling krijgen.

  Programma

  Een belangrijk onderdeel is het vak materiaalkunde voor technici, waarin u meer leert over de specifieke eigenschappen en het gedrag van materialen. De lessen volgen het boek “Materiaalkunde voor Technici’ van K.G. Budinski op de voet en gaan in op onderwerpen als polymeerchemie, verschillende staalsoorten, corrosie en schadepreventie.

  Onderwerpen

  • Materiaalkunde voor Technici
  • Wiskundige begrippen voor vectoralgebra
  • Differentiëren en integreren
  • Natuurkunde: Mechanica
  • Sterkteleer
  • Werktuigonderdelen
  • Werktuigbouwkundig construeren
  • Systematisch ontwerpen

  Toetsing
  Iedere module wordt afgesloten met een certificaat, waarvoor u examen moet afleggen. De examens worden door HAN Individueel Onderwijs afgenomen. U kunt uw examen op vrijwel elk moment afleggen. Wanneer u alle certificaten hebt behaald, ontvangt u een opleidingscertificaat. Meer informatie over de examens ontvangt u tijdens de studie.

  Vrijstellingen
  Als u voldoende kennis beschikt op het gebied van één of meer modulen dan kunt u vrijstelling krijgen voor examens. Hierdoor kunt u sneller het diploma behalen en zijn de kosten lager.

  Vrijstellingen worden uitsluitend gegeven op basis van behaalde diploma’s. Bij aanmelding dient u kopieën hiervan op te sturen. U krijgt binnen 15 werkdagen bericht of een vrijstelling wordt toegekend. Alleen wanneer u een vrijstelling krijgt, worden administratiekosten in rekening gebracht. Vrijstellingen op basis van eerder bij PBNA en/of HAN Individueel Onderwijs behaalde diploma’s of certificaten zijn zonder kosten.

  Werkwijze

  Programmatuur en Apparatuur
  Voor de wiskunde modulen heeft u het software pakket Maple nodig dat u bij de coördinator kunt bestellen.

  Snel antwoord

  Vragen over de training, cursus of opleiding?
  Stel je vraag aan HAN Engineering. We helpen je graag verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

  Liever bellen?

  Nieuwsgierig?

  Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Engineering/Automotive, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

  Er is geen omschrijving beschikbaar