HBO-programma Bloedtransfusie

Meld je aan
Startdatum in overleg
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
    Stel al je vragen aan een specialist
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum in overleg

In Nederland zijn er geen dag- of avondopleidingen op het gebied van bloedtransfusie. Toch stelt de wetgever eisen aan de opleiding van bloedbankmedewerkers. De HAN ontwikkelde samen met Sanquin Bloedvoorziening deze cursus voor medewerkers van bloedbanken en bloedtransfusiediensten.

De opleiding Bloedtransfusie bestaat uit de 2 cursussen Immunohematologie en Bloedbankkunde en duurt in totaal ruim een schooljaar. Deze twee cursussen kunnen los van elkaar worden gevolgd. 

Volg de opleiding Bloedtransfusie

De Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie van de HAN biedt in samenwerking met Sanquin Bloedvoorziening ieder jaar de opleiding Bloedtransfusie aan. Deze opleiding is een aanvulling op de basisopleidingen van medewerkers van bloedbanken en bloedtransfusiediensten. 

De opleiding Bloedtransfusie bestaat uit 2 aparte cursussen die apart te volgen zijn. De inhoud van de cursussen en de programma onderdelen die aan bod komen, vind je op de betreffende cursuspagina's. Wil je je aanmelden voor beide cursussen? Meld je dan apart voor elke cursus aan.

De onderwerpen die aan bod komen en alle overige informatie, vind je op de cursuspagina's.

 

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de cursus Bloedbankkunde en/of Immunohematologie? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Life Sciences & Chemie, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

33830 Gebouw Laan van Scheut 2 Nijmegen, landscape