Bloedtransfusie

Meld je aan
Startdatum in overleg
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum in overleg

Analist op het lab of een kei op het gebied van Life Sciences en Chemie. Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied.

Volg de opleiding Bloedtransfusie

In Nederland bestaat op geen enkel niveau een dag- of avondopleiding waarin op gestructureerde wijze aandacht wordt besteed aan bloedtransfusie. De wetgeving stelt echter wél eisen aan de opleiding van bloedbankmedewerkers.

Het Instituut voor Toegepaste Biowetenschappen en Chemie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen start jaarlijks in september de opleiding Bloedtransfusie. Deze opleiding beoogt een zodanige aanvulling te zijn op de basisopleidingen van medewerkers van bloedbanken en bloedtransfusiediensten, dat zij een gedegen theoretische opleiding in immunologie, immunohematologie en bloedbankkunde verkrijgen.

Voor wie

Werkt u bij een bloedbank of bloedtransfusiedienst in een ziekenhuis? Of wilt u vanuit een andere functie/opleiding uw kennis van bloedbankkunde vergroten? 

 
 • U bent een belangstellende die kennis van de bloedtransfusieketen wil vergaren en u heeft minimaal mbo+-niveau, met voorkeur in de gezondheidszorg of een biomedische richting (bij twijfel, in overleg met uw leidinggevende) 

 • De cursus vereist minimaal een hbo-denkniveau. Er is geen specifieke voorkennis noodzakelijk maar enige kennis van de bloedtransfusieketen is aanbevolen. 

Programma

De programma-onderdelen die aan bod komen en alle overige informatie, vindt u op de cursuspagina's.

 

Werkwijze

Beide cursussen sluit u af met een schriftelijke toets. Deze examens vinden plaats bij de HAN in Arnhem of Nijmegen.


U ontvangt bij voldoende resultaat en aanwezigheid een certificaat. Indien u beide deelcertificaten behaalt, heeft u recht op het certificaat 'Bloedtransfusie'.

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel uw vraag aan HAN Life Sciences en Chemie. We helpen u graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 026 - 365 83 97

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Life Sciences & Chemie, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.