Bloedtransfusie

Meld je aan
Startdatum in overleg
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum in overleg

In Nederland zijn er geen dag- of avondopleidingen op het gebied van bloedtransfusie. Toch stelt de wetgever eisen aan de opleiding van bloedbankmedewerkers. De HAN ontwikkelde samen met Sanquin deze cursus voor medewerkers van bloedbanken en bloedtransfusiediensten.

Volg de opleiding Bloedtransfusie

De Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie van de HAN en Nijmegen start ieder jaar in september de opleiding Bloedtransfusie. Deze opleiding is een aanvulling op de basisopleidingen van medewerkers van bloedbanken en bloedtransfusiediensten. De opleiding Bloedtransfusie is een gedegen theoretische opleiding in immunologie, immunohematologie en bloedbankkunde.

Voor wie?

 • Je werkt bij een bloedbank of bloedtransfusiedienst in een ziekenhuis, of je wilt vanuit een andere functie/opleiding jouw kennis van bloedbankkunde en de bloedbankketen vergroten;
 • Je hebt minimaal mbo+-niveau, met voorkeur in de gezondheidszorg of een biomedische richting (bij twijfel: overleg met je leidinggevende) 

 • De cursus vereist minimaal een hbo-denkniveau. Er is geen specifieke voorkennis noodzakelijk, maar enige kennis van de bloedtransfusieketen is gewenst. 

Programma

De programma-onderdelen die aan bod komen en alle overige informatie, vind je op de cursuspagina's.

 

Werkwijze

Je sluit beide cursussen af met een schriftelijke toets. Deze examens vinden plaats bij de HAN in Arnhem of Nijmegen.


Je ontvangt bij voldoende resultaat en aanwezigheid een certificaat. Wanneer je beide deelcertificaten hebt behaalt, heb je recht op het certificaat 'Bloedtransfusie'.

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel uw vraag aan HAN Life Sciences en Chemie. We helpen u graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 026 - 365 83 97

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied.  Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Life Sciences & Chemie, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.