Vervolgcursus voor werkplekbegeleiders vo en mbo

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
 • Meld je vast aan
 • Meer informatie...
  Brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
   Stel al je vragen aan een specialist
  • Stel een snelle vraag
   Aan het HAN VoorlichtingsCentrum

  De startdatum is nog niet bepaald

  Begeleiding ontstaat in interactie met de student in de specifieke context van de school. Om deze taak goed uit te voeren heeft de werkplekbegeleider specifieke vaardigheden nodig.

  Begeleiding ontstaat in interactie met de student in de specifieke context van de school. Om deze taak goed uit te voeren heeft de werkplekbegeleider specifieke vaardigheden nodig. In de basistraining is kennisgemaakt en geoefend met vaardigheden zoals het voeren van begeleidings- en beoordelingsgesprekken.

  In het kort

   € 290Kosten
   3 dagdelenDuur
   12 uurContacturen
   hboNiveau
   DeeltijdVariant

  Vervolgcursus

  In deze vervolgcursus staan een aantal hulpmiddelen centraal die de werkplekbegeleider helpen recht te doen aan de verschillende manieren waarop studenten leren- en dus ook begeleid willen worden.

  U maakt kennis met verschillende praktische ‘tools’ die uw handelingsrepertoire als begeleider vergroten en ertoe bijdragen de begeleiding van een student meer op maat vorm te geven. 

  Voor wie

  Deze cursus is bedoeld voor docenten in het vo en mbo die studenten van een lerarenopleiding begeleiden en de basiscursus voor werkplekbegeleiders hebben afgerond.

  Programma

  • U oefent met de inzet van literatuur bij de observatie van studentgedrag;
  • U oefent met het voeren van begeleidingsgesprekken waarin u gebruik maakt van de koppeling tussen theorie en praktijk (Koppelkaart van W. Weekenstroo);
  • U weet hoe u het leerwerkplan kunt inzetten bij het begeleiden van de student;
  • U maakt kennis met verschillende reflectiemethodieken waaronder de schriftelijke reflectie;
  • U krijgt zicht op het niveau van de reflectie en weet welke vragen u kunt stellen om de student te helpen tot verdieping te komen;
  • U weet hoe u ‘ Bumpy moments’ (C. van Kan) kunt inzetten bij de begeleiding van een student;
  • U maakt kennis met de zes pedagogische legitimaties en u weet hoe u hierover het gesprek met de student kunt voeren.

  Werkwijze

  In de bijeenkomsten worden theorie en praktijk afgewisseld. Er wordt veel gebruik gemaakt van video-opnamen en materiaal van studenten in opleiding. Er is voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen en van en met elkaar te leren.

  U ontvangt een certificaat indien u alle bijeenkomsten aanwezig bent geweest. De vervolgcursus voor werkplekbegeleiders vo en mbo is aangemeld voor het RegisterLeraar.

   

  Incompany cursus

  Deze cursus wordt Incompany gegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carla van Rijn. (carla.vanrijn@han.nl)

  Snel antwoord

  Vragen over de opleiding?
  Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

  Liever bellen?

  Bellen: 026 - 369 1300

  Nieuwsgierig?

  Je wilt een bijdrage leveren aan de kenniseconomie. Verdiep je kennis en vaardigheden op het gebied van onderwijs en opleiden. Volg een van de lerarenopleidingen, de Pabo of een opleiding bij de ILS of Pabo Academie van de HAN.

  Er is geen omschrijving beschikbaar