Cursus Verandermanagement

eceonomie-management-recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00

De opleiding start26 mei 2021 en 30 november 2021

70% van de verandertrajecten eindigt niet positief. Zo gaat veel energie en motivatie verloren. Zijn veranderingen wel te managen? Leer verandervragen integraal te benaderen. En word die eigentijdse veranderaar waar organisaties om vragen. Volg de cursus Verandermanagement. Meld je aan!

De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden weer fysiek op de HAN plaats. Uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen: zo is het dragen van een mondkapje binnen het gebouw verplicht en volg je de bijeenkomsten op 1,5 meter afstand van de andere deelnemers.

In het kort

  3 maandenDuur
  18.30-21.30 uurLestijdenWoensdagen
  hbo+Niveau
  € 1.495,-Kosten

Voor wie is de cursus Verandermanagement?

Je hebt ervaring met het begeleiden van verandering in een organisatie. Je geeft intuïtief sturing aan deze verandering. Maar mist de theoretische basis van verandermanagement. Je hebt behoefte aan een bewust doordachte aanpak. En wilt zo de kans op een succesvolle verandering vergroten. Je bent leidinggevende, HR-adviseur, programmamanager, strategisch adviseur, beleidsadviseur of projectleider. En hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring. Wil jij je vakmanschap in het sturen van verandering verder ontwikkelen? Dan is deze cursus iets voor jou. We verwachten wel dat je hbo-denkniveau hebt.

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven.

Programma cursus Verandermanagement

In de cursus Verandermanagement leer je een goede diagnose te stellen en passende aanpak te ontwikkelen. Ook benader je in deze cursus de verandervraag integraal, je leert dus kijken vanuit meerdere perspectieven.

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • waarom veranderen zo lastig is;
 • meervoudig kijken;
 • diagnose stellen;
 • de kern van het vraagstuk bepalen;
 • het lonkend perspectief bepalen;
 • een bewuste keuze maken voor een veranderstrategie;
 • opstellen van een weloverwogen interventieplan;
 • borgen van de ingezette verandering.

Na deze cursus zie ik alles in Geel, Blauw, Rood, Groen en Wit. Verandermanagement is nooit meer het zelfde!

Verdere informatie

Een plan maken is de eerste stap, maar probeer het maar eens uit te voeren in de organisatie waar je werkt. Dat brengt veranderkunde je.

Verder studeren

De cursus Verandermanagement is een module van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.

Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met deelnemers die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Nadat je de action learning opdracht met een voldoende hebt afgesloten krijg je een certificaat. Besluit je op een later moment de gehele opleiding te gaan volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. 

De losse modules van post-hbo Bedrijfskunde

Nog een korte opleiding volgen en wil je verder kijken dan verandermanagement? Dan kun je ook kiezen voor andere losse modules van de post-hbo Bedrijfskunde.

Zeer herkenbaar, interessant om meer theorie achter de verandering en verschillende type mensen te weten te komen.

Nieuwsgierig?

Goed leidinggeven of een organisatie leiden vraagt aanleg en talent. Maar gedegen vakkennis dankzij de juiste opleiding draagt beslist ook bij aan een succesvolle carrière.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300