Cursus Verandermanagement (basis)

33990 Touchscreen tafel
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 6 december 2023

70% van de verandertrajecten leidt niet tot het gewenste resultaat. Zo gaat energie en motivatie verloren. Zijn veranderingen wel te managen? Leer verandervragen integraal te benaderen. En word die eigentijdse veranderaar waar organisaties om vragen. Volg de cursus Verandermanagement. Meld je aan!

In het kort

  2 maandenDuur
  18.30-21.30 uurLestijden
  hbo+Niveau
  € 1.695,-Kosten€ 105,- literatuurkosten

Door de overgang naar een nieuw inschrijvingssysteem hebben we helaas te maken met een storing waardoor niet elke aanmelding goed wordt verwerkt. Ervaar jij problemen met aanmelden? Stuur een mail naar ask@han.nl en vermeld daarin je naam, telefoonnummer en vooropleiding. Dan zetten wij jouw aanmelding zo snel mogelijk in gang. Onze excuses voor het ongemak.

Kom kennismaken!

Is Verandermanagement (basis) iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond op woensdag 7 juni 2023! Tijdens een vrijblijvend gesprek met onze studieadviseurs op de informatiemarkt kun je al je vragen stellen. Geef via onderstaande link aan dat je langs komt voor het informatiepunt 'Bedrijfskunde'.

485806 Open Avond Arnhem, bezoekers in klaslokaal. Ruitenberglaan 31, Arnhem.

Voor wie is de cursus Verandermanagement (basis)?

Je hebt ervaring met het begeleiden van verandering in een organisatie. Je geeft intuïtief sturing aan deze verandering. Maar mist de theoretische basis van verandermanagement. Je hebt behoefte aan een bewust doordachte aanpak. En wilt zo de kans op een succesvolle verandering vergroten. Je bent leidinggevende, HR-adviseur, programmamanager, strategisch adviseur, beleidsadviseur of projectleider. En hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring. Wil jij je vakmanschap in het sturen van verandering verder ontwikkelen? Dan is deze cursus iets voor jou.

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven."

Programma Verandermanagement (basis)

In de cursus Verandermanagement (basis) leer je een goede diagnose te stellen en passende aanpak te ontwikkelen. Ook benader je in deze cursus de verandervraag integraal, je leert dus kijken vanuit meerdere perspectieven.

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • waarom veranderen zo lastig is;
 • meervoudig kijken;
 • diagnose stellen;
 • de kern van het vraagstuk bepalen;
 • het lonkend perspectief bepalen;
 • een bewuste keuze maken voor een veranderstrategie;
 • opstellen van een weloverwogen interventieplan;
 • borgen van de ingezette verandering.

Cursus Verandermanagement (basis) of post-hbo Verandermanagement?

Heb je interesse in een opleiding op het gebied van verandermanagement? Bij de HAN hebben we hier 2 opties voor! De post-hbo opleiding Verandermanagement en de cursus Verandermanagement (basis). Om de keuze makkelijker te maken hebben we de verschillen voor je op een rijtje gezet!

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de cursus Verandermanagement? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Na deze cursus zie ik alles in Geel, Blauw, Rood, Groen en Wit. Verandermanagement is nooit meer hetzelfde!

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de cursus Verandermanagement (basis)? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Een plan maken is de eerste stap, maar probeer het maar eens uit te voeren in de organisatie waar je werkt. Dat brengt veranderkunde je.

Verder studeren

Verandermanagement (basis) is een module van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.

Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met deelnemers die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Nadat je de action learning opdracht met een voldoende hebt afgesloten krijg je een certificaat. Besluit je op een later moment de gehele opleiding te gaan volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. Ook ontvang je een korting van €795,- euro op de prijs van de post-hbo opleiding.

De losse modules van post-hbo Bedrijfskunde

Human Resource Management

Met de module Human Resource Management (HRM) ontwikkel je kennis en vaardigheden om een HR-beleid succesvol binnen jouw organisatie te kunnen implementeren.

eceonomie-management-recht

Strategisch Management

Je ontwikkelt je eigen strategisch denken en handelen door middel van strategische concepten en modellen, die een hulpmiddel vormen om goed met strategische vraagstukken en dilemma’s in je organisatie om te kunnen gaan.

eceonomie-management-recht

Marketing Management

Met de module Marketing Management ga jij aan de slag met een omgevingsanalyse, zodat je inzicht verkrijgt in zowel de interne als externe omgeving van je organisatie en oorzaken en gevolgen kunt onderkennen.

Overlegen en samenwerken

Financieel Management

Heb je ervaring als manager/leidinggevende, maar mis je de theoretische basis op het gebied van financiën? De module Financieel Management biedt je inzichten in de financiële besturing van een organisatie.

economie management recht

Procesmanagement

Procesmanagement is er op gericht kennis en ervaring op te doen met het managen van processen in organisaties. Je maakt kennis met verschillende verbetermethoden en leert een stappenplan opstellen voor het invoeren of verbeteren van procesmanagement binnen jouw organisatie.

economie management recht

Zeer herkenbaar, interessant om meer theorie achter de verandering en verschillende type mensen te weten te komen.

Meer Bedrijfskunde-gerelateerde opleidingenBekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Bedrijfskunde? Kijk dan ook op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie.

economie management recht

Nieuwsgierig?

Goed leidinggeven of een organisatie leiden vraagt aanleg en talent. Maar gedegen vakkennis dankzij de juiste opleiding draagt beslist ook bij aan een succesvolle carrière.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal