Cursus Tweetalig Onderwijs

Laptop met blauwe hoes
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Het aantal scholen met een afdeling tweetalig onderwijs (TTO) groeit enorm. Steeds meer leerlingen krijgen les in het Nederlands én in het Engels (en in een enkel geval in het Duits).

Het aantal scholen met een afdeling tweetalig onderwijs (TTO) groeit enorm. Steeds meer leerlingen krijgen les in het Nederlands én in het Engels (en in een enkel geval in het Duits). Om tweetalig onderwijs succesvol vorm te geven, moeten docenten beschikken over een repertoire aan linguistische, didactische en pedagogische vaardigheden. Groeit u mee?

Voortgezet Onderwijs

In het tweetalig onderwijs krijgen leerlingen in de onderbouw bij minimaal de helft van de vakken les in een vreemde taal, op de meeste scholen is dat Engels. Bij vakken als geschiedenis of biologie wordt dus een Engelstalige methode gebruikt en de docent spreekt tijdens de les alleen Engels. Het is ook de bedoeling dat de leerlingen in de les onderling Engels spreken. Meestal wordt hier een overgangsperiode van een half schooljaar voor gereserveerd.

Het HAN-Talencentrum biedt trainingen aan voor docenten die werkzaam (willen) zijn op een TTO-school. De trainingen richten zich zowel op beginnende als ervaren TTO-docenten. Het programma wordt op maat gemaakt en incompany gegeven. Neem voor meer informatie en een vrijblijvende offerte contact met ons op via talencentrum@han.nl  Het HAN-Talencentrum is verbonden aan het Instituut voor Leraar en School (ILS) van de Faculteit Educatie en werkt bij de cursussen Engels in de klas nauw samen met docenten van de lerarenopleiding Engels.   

Traject op maat

Onderstaande onderdelen kunnen deel uitmaken van het maatwerktraject. Heb je andere wensen, wil je een specifieke cursus afnemen of ben je benieuwd naar recente ontwikkelingen op het gebied van TTO? Neem dan contact met ons op via talencentrum@han.nl of 024-353 03 04.

Taalcursus Engels: Cambridge Advanced (C1) of Cambridge Proficiency (C2)
In deze cursus streef je naar het Certificate of Advanced English of het Certificate of Proficiency in English (near native). Precies wat je nodig hebt als je op gevorderd niveau Engels gaat gebruiken. In deze cursus leer je Engels spreken, schrijven, luisteren en lezen op hoog niveau. The British Council neemt in Nederland de examens af.

Training (tweede) taalverwerving

Europese en international orientatie (EIO) en curriculumontwerp

Internationalisering

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300

Nieuwsgierig?

Of je nu een compleet nieuwe taal wilt leren, je kennis van het Nederlands wilt opfrissen of effectiever wilt communiceren: het HAN-Talencentrum heeft precies de cursus die je zoekt.