Cursus Storytelling in Business

koffiekorner, Overleg, samenwerken
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 2 februari 2023

Storytelling is hot. Logisch; een goed verhaal betekent onderscheidend vermogen. Het maakt of je iemand alleen iets vertelt of echt boeit, raakt en inspireert. Alles weten over het effect van storytelling? De kracht van verhalen zelf inzetten? Volg de cursus Storytelling in Business. Meld je aan!

In het kort

  3 dagdelenDuur
  5 -10 uur per weekStudiebelasting
  3,5 uurper bijeenkomst
  hbo+Niveau
  € 695,-Kosten

Voor wie is deze opleiding?

Je wilt leren over de kracht van verhalen vertellen. Inspiratie opdoen. Vaardigheden ontwikkelen om zelf aan de slag te kunnen. Je ben bijvoorbeeld marketeer, communicatiemedewerker, accountmanager of HRM-medewerker. Of juist ondernemer of zzp’er. Wil je vanuit een andere functie leren over het toepassen van storytelling? Ook dan ben je van harte welkom bij deze cursus.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de cursus Storytelling in business? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Programma

Je gaat tijdens deze cursus gedurende 3 dagdelen intensief aan de slag met je (persoonlijke) verhaal. Denkt na over wat jouw verhaal boeiend maakt. En wat de bijbehorende beleving is of juist moet zijn. Je gaat aan de slag met het toepassen van je verhaal in je eigen zakelijke context. Dit doe je aan de hand van 4 verhaaltypen. De laatste bijeenkomst is een terugkomdag. Je frist je technieken dan op, deelt ervaringen met elkaar en presenteert aan de groep.

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • storytelling in een zakelijke context;
 • soorten verhalen;
 • wanneer gebruik ik welk type verhaal?
 • storytelling bij organisatieverandering;
 • overtuigen door middel van storytelling;
 • wat zijn de ingrediënten van een goed verhaal?
 • waar haal ik de verhalen vandaan?

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de cursus Storytelling in Business? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. De volgende aanvraagperiode waarin je het STAP-budget voor de cursus Storytelling in Business kunt aanvragen vind je in onderstaande tabel. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven voor de cursus. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Tips voor het aanvragen van het STAP-budget

Wil je gebruik maken van het STAP-budget voor de cursus Storytelling in Business? Dan is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden;

 • Check de startdatum van de opleiding die je wilt volgen en in welk tijdvak je dan een STAP-aanvraag kunt doen (zie overzicht aanvraagmomenten hieronder);
 • Meld je aan voor de opleiding die je wilt volgen. Je ontvangt dan een aanmeldbewijs die je nodig hebt voor het indienen van je STAP-aanvraag;
 • Het indienen van een STAP-aanvraag biedt geen garantie dat je het STAP-budget ook daadwerkelijk ontvangt. 
 • De ervaring leert dat het STAP-budget snel op is, zorg dat je goed voorbereid bent en meld je dus op tijd aan voor de opleiding!

Let op: krijg je geen STAP-budget, bijvoorbeeld omdat het budget in het tijdvak op is? Dan blijven de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de HAN gelden. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Tijdvak Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
1 maart t/m 30 april 2022 29 maart 2022 31 juli 2022
2 mei t/m 30 juni 2022 29 mei 2022 30 september 2022
1 juli t/m 31 augustus 2022 29 juli 2022 30 november 2022
1 september t/m 31 oktober 2022 29 september 2022 31 januari 2023
1 november t/m 31 december 2022 29 november 2022 31 maart 2023

 

Verdere informatie

Volg ons op social media

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal