Cursus Social Selling

330357 studiecluster, cluster communicatie, marketing sales en communicatie, social media apps op telefoon, 2021
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Vind je het lastig om nieuwe klanten te vinden en aan je te binden? Met de 1-daagse cursus Social Selling leer je jouw droomklanten te bereiken. Je leert vanuit persoonlijke expertise betekenisvolle content te maken en te delen via social media. Met als doel het versterken van jouw netwerk!

In het kort

  1 dagDuur
  nog niet bekendStartdatum
  hboNiveau
  € 749,-Kosten

Waarom starten met de cursus Social Selling?

Social Selling is een succesvolle strategie voor het behalen van je salesdoelstellingen. Social Selling betekent het laten groeien van jouw merk, netwerk en omzet door het inzetten van digitale tools en social media. Dat betekent niet dat je al jouw huidige marketing- en verkoopactiviteiten stop moet zetten. Je kunt Social Selling zien als een aanvulling op je huidige activiteiten en het versterkt jouw huidige strategie juist. Tijdens de cursus Social Selling ontdek je waar kansen voor jou en jouw organisatie liggen en hoe je social media kanalen kunt inzetten om te bouwen aan een waardevol netwerk. 

Wat levert de cursus Social Selling je op?

Tijdens deze 1-daagse cursus Social Selling helpen we je om een dagelijkse routine in het gebruik van alle moderne digitale tools en platformen, zoals LinkedIn, te ontwikkelen. Door effectief gebruik te maken van social mediakanalen kun je als salesteam meer gekwalificeerde leads genereren via het eigen online netwerk en via het netwerk van de organisatie. Je leert met welke digitale verkoopvaardigheden deze leads kunnen worden omgezet in nieuwe zakelijke relaties en extra inkomsten.

 • Heb je praktische handvatten hoe je Social Selling binnen jouw organisatie kunt inzetten om je huidige activiteiten te versterken; 
 • Weet je hoe je jouw droomklanten inzichtelijk kunt maken en bereiken;
 • Ben je in staat om jouw persoonlijke expertise te vertalen naar inhoudelijke en relevante content;
 • Weet je op welke manier je een betekenisvolle relatie kunt opbouwen met jouw droomklanten;
 • Kun je direct aan de slag met het vergroten en versterken van jouw online netwerk!

Voor wie is de cursus Social Selling?

Deze cursus is interessant als je sales voert in een b2b-markt. Sales verandert snel en als b2b-salesteams niet digitaler worden kunnen zij niet concurreren op de huidige markt. Daarbij is het belangrijk om routinematig relevant te zijn voor de zoekende klant en zelf leads te genereren via online platformen. Al onze beslissers zijn tegenwoordig bereikbaar en online.

Welke organisaties en commerçanten gaan slim met deze situatie om en weten het best hun huidige netwerk en nieuwe businesskansen te benutten?

stel je vragen 

Ontvang persoonlijk advies over de cursus Social Selling

Wil je de cursus Social Selling volgen? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Vraag een adviesgesprek aan. Tijdens een adviesgesprek kun je je verwachtingen toetsen en bespreken of de opleiding aansluit bij jouw ambities. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Neem via onderstaande links contact op met onze adviseurs.

Najib Samim

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing & Sales
ac1f9f88-0cfb-11ee-950e-02565807075b deeltijd-duaal docent Commerciële Economie Najib.

Angelique Slotboom

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing & Sales
16ee226c-0cfc-11ee-989c-02565807075b medewerker post-hbo opleidingen hogeschool arnhem en nijmegen Angelique Slotboom

Wat kun je verwachten tijdens de cursus Social Selling?

Tijdens deze 1-daagse cursus ga je intensief aan de slag met het onderwerp Social Selling met als doel inzicht verkrijgen in hoe je online kanalen kunt inzetten om jouw persoonlijke netwerk te versterken en nieuwe  (b2b-) klanten te werven. Onderwerpen waar we mee aan de slag gaan: 

 • Trends en ontwikkelingen op het gebied van sales;
 • SMART doelen stellen (bijv. wie zijn jouw droomklanten?);
 • Een effectieve en klantgerichte LinkedIn pagina;
 • Pakkende content maken;
 • Modern leiderschap;
 • Contactstrategie.

We sluiten de dag af met een gezellige netwerkborrel om ook kennis te kunnen maken en na te praten met de andere deelnemers en docenten. 

Maak kennis 

met de docenten

Toni van Dam

Docent Social Selling
9de6960c-0cff-11ee-a179-02565807075b docent cursus social selling Toni van Dam bij de HAN

“Toni helpt ondernemers en organisaties een plan klaar te hebben om de klanten van vandaag on- & offline van dienst te zijn en salesdoelstellingen te overtreffen. Toni heeft al meer dan 100 organisaties geholpen om succesvol te zijn met social selling. Toni is tevens docent op Nyenrode en auteur van het boek: “de kracht van social selling"."

Henry Groeneveld

Docent Social Selling
516276 Docent Henry van de cursus Social Selling

"Henry is een ervaren salesprofessional met directieposities bij General Mills, Bertelsmann en de Gouden Gids. Tevens 20 jaar consultant en coach. Vanaf de start in 2011 programmamanager op Nyenrode Business University voor het succesvolle Executive Program Sales Management. Speerpunten zijn Leiderschap, Klantgerichtheid en The Customer Journey."

Verdere informatie

Studiekosten
 

STAP-budget stopt

Schrijf je je in voor Social Selling? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een Ad, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Collegezaal met deelnemers aan de cursus Social Selling op de HAN campus.

Volg ons op social media

Nieuwsgierig?

draw-cta-title

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal