Cursus Slimme Systeemintegratie in Snelle Laadinfrastructuur

440310 elektrisch laden van een geel voertuig. SEE, SEECE, Lectoraat HAN Automotive Research, Lectoraat Balanced Energy Systems , Lectoraat Duurzame Energie en Meet- en Regeltechniek, mobiliteit, elektrisch rijden, elektrisch laden, laadinfrastructuur
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Masterclass over slimme systeemintegratie in de laadinfrastructuur. Vier sprekers delen hun kennis en ervaring rondom DC charging systems.

Vanuit het unieke en gezamenlijke netwerk van bedrijven en organisaties betrokken bij laadinfrastructuur en systeemintegratie in het energiedomein, organiseren het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE) en Connectr een eerste Masterclass over slimme systeemintegratie in de snelle laadinfrastructuur. Met vier sprekers die hun kennis en ervaring rondom DC charging systems delen.

1 dagDuur
    08.30-18.00Tijd(incl. borrel)
    € 245,- *KostenNa 1 Nov '22 €295
    MasterclassVariant
    Bewijs van deelnameResultaat

Spreker

08:30-09:00

Inloop, koffie, thee etc.

09:00-09:10

Welkom en introductie

Erik Folgering, Connectr

09:10-10:00

Het veranderende energielandschap en rol van DC laadinfra hierin

Thijs van Wijk, ElaadNL

10:00-11:00

Systeemvisie/balancering/smart grids

Ballard Asare-Bediako, SEECE

11:00-11:30

11:30-12:30

(Technologische) ontwikkelingen in DC laadinfra

Henry Lootens, Stichting Gelijkspanning Nederland

12:30-13:45

Lunchpauze

13:00-13:30

Rondleiding ElaadNL

13:45-14:45

De ontwikkeling van normen voor de DC laadinfrastructuur en bijbehorende benodigde competenties

Henry Lootens, Stichting Gelijkspanning Nederland

14:45-16:00

Aan de slag met de DC-laadpaal in het veld; kansen en veel voorkomende uitdagingen:
inleiding & Casus 1 à discussie

Henri Overbeek, Connectr

16:00-16:30

16:30-17:15

Ruimte voor vervolg Casus 1, of:

Casus 2: de slimme DC laadpaal; koppeling met batterij, EMS, etc.

Henri Overbeek

(en Henry Lootens)

17:15-18:00

Call2Action à EDF/CSO & Netwerkborrel

Henri Overbeek en Erik Folgering

Verdere Informatie

Maak kennis met de sprekers

Thijs van Wijk, manager Testlab bij ElaadNL
Het aantal DC snelladers en de maximale vermogens van deze nemen snel toe. Een mooie ontwikkeling, die veel vraagt van het elektriciteitsnet, zowel qua aansluiting, energievraag als mogelijke impact op de spanningskwaliteit. Wat doet de netbeheerder om deze uitrol zo soepel mogelijk te laten verlopen? En wat doet ElaadNL, met name in het Elaad Testlab?

Ballard Asare-Bediako, Innovatie en Onderzoek bij SEECE
Smart grids zijn elektriciteitssystemen die zorgen voor een betere afstemming van de vraag en het aanbod van energie. Smart grids en slimme energiesystemen helpen de groeiende hoeveelheid duurzame energie, opslagsystemen en bestuurbare belastingen in te passen in het energiesysteem. Hoe kunnen de ontwikkelingen rondom laadinfrastructuur de energievoorziening flexibel maken?

Henry Lootens, bestuurslid bij Stichting Gelijkspanning Nederland
De wereld van de elektrische mobiliteit is in volle ontwikkeling. Naast de AC laadinfrastructuur zien we ook steeds meer DC infrastructuur ontstaan. De impact op het energiesysteem wordt steeds groter. Wat zijn de drivers achter deze ontwikkelingen en waarom is een DC infrastructuur echt anders dan een AC infrastructuur? Is de integratie van laadinfra met de bestaande elektriciteitsvoorziening een zegen of een vloek?

Henri Overbeek, business developer bij Connectr - Energy innovation
In de afgelopen jaren was de DC-lader met name te vinden langs de snelweg. Tegenwoordig zien we de trend dat de DC lader steeds meer in stedelijk gebied voorkomt. Met een aantal specifieke uitdagingen zoals netcongestie, het ruimte gebruik en eisen met betrekking tot verkeersveiligheid. Maar wat betekent dit voor het ontwerp en implementatie?

8 maart 2023Kom naar de Open Avond Deeltijd

Kom sfeer proeven tijdens onze Open Avond Deeltijd. Stel je vragen en kom alles te weten over het post-hbo aanbod op het gebied van Engineering en Automotive.

317756 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Engineering en Automotive in Connectr

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Engineering, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.