Cursus Projectmanagement in het Laboratorium

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start op 1 oktober 2019

Ook in de laboratorium wereld wordt steeds meer projectmatig gewerkt. In de cursus Projectmanagement in het Laboratorium leert u hoe een project kunt leiden; van plan van aanpak tot eindrapportage.

In het kort

  4 dagenDuur
  09:00-13:00Tijd
  € 1040Kosten
  DeeltijdVariant
  CertificaatResultaat

U leert in de cursus alles wat u moet weten om een project te kunnen leiden. Bent u geen projectleider maar werkt u wel mee aan een project? Dan geeft de cursus inzicht in het project matig werken en hoe u het beste invulling kunt geven aan uw positie in het projectteam.  U kunt deze cursus aanvullen met de cursussen Communicatie of Kwaliteitszorg om uw vakmanschap te verrijken met verschillende aspecten van het leiding geven in het laboratorium.

Volg de cursus Projectmanagement in het Laboratorium

U werkt aan uw professionele ontwikkeling en leert projectmatig werken. U werkt aan een eigen (voorbeeld) project, waarvoor u onder andere een strokenplanning maakt. U leert een Plan van Aanpak te schrijven en te presenteren, en u rondt de cursus af met een eindrapportage van het project.

Voor wie

Analisten, laboratoriummedewerkers en andere professionals in de Life Sciences & Chemie:

 • die ambitie hebben om door te groeien;
 • die gevraagd worden om een project te leiden;
 • die alle ins en outs willen weten van projectmatig werken.

Visie

Om succesvol te zijn in projecten zijn er drie gebieden om te ontwikkelen: kennis van methoden en technieken voor projectmanagement, bewustzijn van de rol binnen het project en in de omgeving van het project en vaardigheden in proactieve communicatie en beïnvloeding. Projectsucces is het gevolg van de samenhang van deze drie gebieden.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Programma

 • Kennismaking projectmanagement
 • Kenmerken, eisen, randvoorwaarden, grenzen, projectgroep, teamanalyse (Belbin)
 • Fases, beheersaspecten, voor- en nadelen van een project
 • Planning en kritieke pad van een project/rapportages
 • Verschillende rollen/stakeholders/groepsproefproject
 • Risicoanalyse vervolg proefproject
 • Communicatieve vaardigheden t.b.v. projecten: argumenteren, onderhandelen, conflicthantering, omgaan met weerstanden in projecten
 • Teamvorming en teammanagement

Docent
Drs. M. (Michiel) Theunissen is docent van de cursus Project Management in het Laboratorium. Michiel is arbeid- en organisatiepsycholoog en ervaren trainer van managers en medewerkers op het gebied van projectmatig werken en projectmanagement in de chemie en life sciences, zoals de strikt gereguleerde farmaceutische industrie en met universitair medische centra.  Het is zijn ambitie om iedere deelnemer tijdens de cursus “Projectmanagement in het laboratorium” te laten groeien in zijn/haar professionele effectiviteit als projectteamlid dan wel projectleider.

Boeken
U krijgt het boek “Projectmatig creëren 2.0” van Jo Bos & Ernst Harting als naslagwerk tijdens en na de cursus met concrete handvatten en richtlijnen voor projectmatig werken in de praktijk.

Werkwijze

De werkwijze is indringend, praktisch en gevarieerd. Kenmerkend is de actieve betrokkenheid van u als deelnemer. Tijdens de trainingsdagen werken wij met korte inleidingen, afgewisseld met oefeningen en opdrachten. Er is veel ruimte voor eigen casuïstiek. De deelnemers krijgen daarbij gerichte en persoonlijke feedback op hun gedrag en stijl.

Toetsing
In deze module zal een eigen proefprojectopdracht worden gekozen als case study. De verschillende onderdelen zullen binnen uw eigen proefproject aan bod komen. U werkt aan opdrachten en verzorgt een eindpresentatie van uw project. Bij 100% aanwezigheid ontvangt u na afloop een certificaat.

Accreditatie
Deze cursus is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van bioMedische Laboratoriummedewerkers (NVML) met 20 UEC.

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel uw vraag aan HAN Life Sciences en Chemie. We helpen u graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 026 - 365 83 97

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Life Sciences & Chemie, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

Er is geen omschrijving beschikbaar