Cursus Procesmanagement

economie management recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00

De opleiding start31 augustus 2021 en 11 januari 2022

Organisaties stellen steeds hogere eisen aan processen. Aan de efficiëntie en doelmatigheid bijvoorbeeld. Hoe pak je dit aan? Wat kan jij doen om processen beter te managen? En verbetermethoden als Six Sigma en Lean toe te passen? Je leert het in de cursus Procesmanagement. Meld je aan!

De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden weer fysiek op de HAN plaats. Uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen: zo is het dragen van een mondkapje binnen het gebouw verplicht en volg je de bijeenkomsten op 1,5 meter afstand van de andere deelnemers.

In het kort

  3 maandenDuur
  18.30-21.30 uurTijden
  hbo+Niveau
  € 1.495,-Kosten

Voor wie is de cursus Procesmanagement?

Je wilt meer kennis hebben over het managen van processen in organisaties. Ervaring opdoen en verbetermethoden ontdekken. Zodat je het procesmanagement van je organisatie in kaart kunt brengen en beoordelen. Je bent teamleider, operationeel leidinggevende, coördinator, managementadviseur of procesmanager. En hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring. Wil je doorgroeien naar een dergelijke functie? Ook dan is deze cursus waardevol voor je. We verwachten wel dat je hbo-denkniveau hebt. 

Programma cursus Procesmanagement

In de cursus Procesmanagement staat het in kaart brengen en beoordelen van het procesmanagement in je eigen organisatie centraal. Je maakt kennis met verbetermethoden als Six Sigma en Lean Management. En leert een stappenplan te maken om procesmanagement binnen je organisatie in te voeren of te verbeteren.  

Deze onderwerpen komen aan bod: 

 • Introductie procesmanagement; 
 • Processen beschrijven; 
 • Het INK-managementmodel; 
 • Processen besturen en analyseren; 
 • Processen verbeteren / Theory of Constraints & Six Sigma; 
 • Processen verbeteren / Lean management simulatie;
 • Probleemoplossingstechnieken en veranderkundige aanpak.

Verdere informatie

Verder studeren

De cursus Procesmanagement is een module van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.

Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met deelnemers die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Nadat je de action learning opdracht met een voldoende hebt afgesloten krijg je een certificaat. Besluit je op een later moment de gehele opleiding te gaan volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. 

De losse modules van post-hbo Bedrijfskunde

Nog een korte opleiding volgen en wil je verder kijken dan procesmanagement? Dan kun je ook kiezen voor andere losse modules van de post-hbo Bedrijfskunde.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300