Cursus Nederlands A1 & A2

Ben je hogeropgeleid, wil je snel de Nederlands taal leren en inburgeren op NT2 niveau B2? Het Talencentrum biedt 3 opeenvolgende cursussen. Zo stoom je jezelf klaar voor het Staatsexamen NT2 niveau B2. Naast het Nederlands, leer je in onze cursussen ook veel over de Nederlandse cultuur en organiseren we verschillende activiteiten buiten het leslokaal om kennis te maken met de Nederlandse maatschappij. 

NT2, anderstaligen in de klas
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

De cursus A1 & A2 is een beginnerscursus en past binnen de Onderwijsroute van de nieuwe wet inburgering. Dus of je nou inburgert onder de oude of nieuwe inburgeringswet; iedereen is welkom!

In het kort

  51 bijeenkomstenfysiek
  17 lesweken
  9 contacturenper week
  20 uur zelfstudiegemiddeld per week
  € 2490Kosten

Inburgeren

Je woont in Nederland en wilt inburgeren. Bij het HAN-Talencentrum leer je de Nederlandse taal en bereid je je voor op het Staatsexamen programma II. Wij hebben het keurmerk Blik op Werk. Dat betekent dat je voor het betalen van de cursus een lening kunt aanvragen bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Lees meer over het aanmelden met een inburgeringslening van DUO. Je kunt de cursus ook volgen zonder een inburgeringslening. Je betaalt de cursus dan bijvoorbeeld privé of via je werkgever.
Ben je ná 1 januari 2022 in Nederland aangekomen en val je onder de nieuwe inburgeringswet? Dan loopt je aanmelding via je gemeente. Je gemeente moet je eerst aanmelden door een mail te sturen naar: onderwijsroute@han.nl. Daarna vragen we je het aanmeldformulier invullen.

Voor wie is deze cursus?

Ben jij een beginner op het vlak van de Nederlandse taal? Heb je in het buitenland een opleiding afgerond op een niveau dat vergelijkbaar is met minimaal havo? Kan je je tijdens het intakegesprek aardig redden in het Engels? En heb je tijd om in een hoog tempo Nederlands te leren en wil je graag inburgeren in Nederland? Dan kan je aan de slag met deze intensieve cursus Nederlands A0-A2. Bekijk ook de toelatingseisen.

Beheers je al Nederlands op A1 niveau? Dan doen we een intaketest om te bepalen of je halverwege deze cursus (datum n.t.b.) kunt instromen.

Programma taalcursus Nederlands A1 & A2

Tijdens deze intensieve cursus ga je in een hoog tempo je Nederlands leren. Je volgt veel lessen en hebt veel tijd nodig voor zelfstudie. In de cursus is er aandacht voor alle vaardigheden:

 • lezen;
 • luisteren;
 • spreken;
 • schrijven.

Grammatica en het opbouwen van je woordenschat zijn daarbij belangrijk.

Daarnaast is er aandacht voor de Nederlandse cultuur, leer je over de Nederlandse maatschappij en organiseren we activiteiten buiten het klaslokaal, zoals een bezoek aan een museum of de bibliotheek.

Goed om te weten

Aanmelden

Wacht niet te lang met je aanmelding. Dan weet je zeker dat je alles op tijd hebt geregeld.

Anderen bekeken ook

Nederlands B1

Ben je hogeropgeleid en wil je snel de Nederlandse taal leren? Het HAN-Talencentrum biedt je 5 opeenvolgende cursussen. Zo stoom je jezelf klaar voor het Staatsexamen NT2 (niveau B2). Of je bereikt zelfs niveau C1. Aan de slag vanaf niveau A2? Volg de cursus Nederlands B1!

Student aan het werk op laptop

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel je vraag aan het HAN-Talencentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 353 03 04