Cursus Module Procesmanagement

economie management recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open avonden, meeloopdagen, etc.
 • 11mrt
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • 3Jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • 19Aug
  Afsprakenavond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

De opleiding start op 28 januari 2020 en 16 juni 2020

Organisaties stellen steeds hogere eisen aan processen. Aan de efficiëntie en doelmatigheid bijvoorbeeld. Hoe pak je dit aan? Wat kan jij doen om processen beter te managen? En verbetermethoden als Sig Sigma en Lean toe te passen? Je leert het in de post-hbo-module Procesmanagement. Meld je aan!

In het kort

  3 maandenDuur
  18.30-21.30 uurTijden
  hbo+Niveau
  € 1.295,-Kosten

Voor wie is deze module Procesmanagement?

Je wilt meer kennis hebben over het managen van processen in organisaties. Ervaring opdoen en verbetermethoden ontdekken. Zodat je het procesmanagement van je organisatie in kaart kunt brengen en beoordelen. Je bent teamleider, operationeel leidinggevende, coördinator, managementadviseur of procesmanager. En hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring. Wil je doorgroeien naar een dergelijke functie? Ook dan is deze module waardevol voor je. We verwachten wel dat je hbo-denkniveau hebt. 

Programma module Procesmanagement

De post-hbo-opleiding Bedrijfskunde bestaat uit 7 modules: HRM, Integraal Management, Marketing, Persoonlijk Leiderschap, Management en financiën, Verandermanagement en Procesmanagement. Je kunt de modules ook afzonderlijk volgen. Procesmanagement is 1 van deze losse modules.

In deze module Procesmanagement staat het in kaart brengen en beoordelen van het procesmanagement in je eigen organisatie centraal. Je maakt kennis met verbetermethoden als Six Sigma en Lean Management. En leert een stappenplan te maken om procesmanagement binnen je organisatie in te voeren of te verbeteren.  

Deze onderwerpen komen aan bod: 

 • introductie procesmanagement; 
 • processen beschrijven; 
 • het INK-managementmodel; 
 • processen besturen en analyseren; 
 • processen verbeteren, Lean management en Six Sigma; 
 • probleemoplossingstechnieken en veranderkundige aanpak. 

Verdere informatie

Verder studeren

De module Procesmanagement is onderdeel van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.

Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met studenten die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Na het examen ontvang je echter geen studiepunten, maar een certificaat. Besluit je op een later moment de opleiding te volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. 

De losse modules van post-hbo Bedrijfskunde

Nog een korte opleiding volgen en wil je verder kijken dan procesmanagement? Dan kun je ook kiezen voor andere losse modules van de post-hbo Bedrijfskunde.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300