Module Oriëntatie op het beroep Leraar

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Met deze oriënterende module proef je hoe de praktijk van een leraar (2e graads) eruit ziet. Je ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn voor het uitoefenen van je beroep, zoals lessen voorbereiden, lesgeven en begeleiding geven aan scholieren.

In het kort

  6 maandenDuur
  1,5 dagStage
  20 uur per weekStudiebelasting
  3,5 uurContacturen
  hboNiveau

Voor wie

Deze module is bedoeld voor iedereen die zich wil oriënteren op het beroep van leraar. Je vindt de ontwikkelingsfases van jongeren interessant en kunt gemakkelijk met groepen jongeren omgaan.

Werkwijze

Beide OWE’s worden aangeboden door middel van hoorcolleges, waarin de theoretische verankering van het onderwerp centraal staat, en in werkcolleges, waarin gewerkt wordt aan concrete opdrachten. Waar mogelijk worden de opdrachten in de werkcolleges gekoppeld aan de leertaak. Bij deze leertaken wordt met peerfeedback gewerkt. De hoorcolleges worden ook digitaal beschikbaar gesteld, zodat de student de keuze heeft om deze tijd en/of plaatsonafhankelijk te volgen.

Bij Professionele Docent 1 staat het werkplekleren (de stage) centraal. Je bereidt je voor op het werkplekleren door te ontdekken aan welke competenties je wilt gaan werken. Hiernaast worden ervaringen gedeeld en geanalyseerd middels intervisie. Aan het eind van het werkplekleren moet er ter afronding een portfolio worden opgesteld. Enkele bijeenkomsten staan in het teken van het opstellen van dit portfolio.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan Deeltijd ILS. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 35 315 01