Module Oriëntatie op het Beroep Leraar

student staat voor de klas
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
    Stel al je vragen aan een specialist
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Met deze oriënterende module proef je hoe de praktijk van een leraar (2e graads) eruit ziet. Je ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn voor het uitoefenen van je beroep, zoals lessen voorbereiden, lesgeven en begeleiding geven aan scholieren.

Met deze oriënterende module proef je hoe de praktijk van een leraar (2e graads) eruit ziet. Je ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn voor het uitoefenen van je beroep, zoals lessen voorbereiden, lesgeven en begeleiding geven aan scholieren. Daarnaast overleg je bijvoorbeeld ook met collega’s over vakinhoud en organiseer je school- en studieactiviteiten voor de leerlingen. Een leraar met 2egraads bevoegdheid kan zowel in het voortgezet onderwijs (vo) als in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) werkzaam zijn.

In het kort

    6 maandenDuur
    1,5 dagStage
    20 uur per weekStudiebelasting
    3,5 uurContacturen
    hboNiveau

Voor wie

Deze module is bedoeld voor iedereen die zich wil oriënteren op het beroep van leraar. Je vindt de ontwikkelingsfases van jongeren interessant en kunt gemakkelijk met groepen jongeren omgaan.

Werkwijze

Beide OWE’s worden aangeboden door middel van hoorcolleges, waarin de theoretische verankering van het onderwerp centraal staat, en in werkcolleges, waarin gewerkt wordt aan concrete opdrachten. Waar mogelijk worden de opdrachten in de werkcolleges gekoppeld aan de leertaak. Bij deze leertaken wordt met peerfeedback gewerkt. De hoorcolleges worden ook digitaal beschikbaar gesteld, zodat de student de keuze heeft om deze tijd en/of plaatsonafhankelijk te volgen.

Bij Professionele Docent 1 staat het werkplekleren (de stage) centraal. Je bereidt je voor op het werkplekleren door te ontdekken aan welke competenties je wilt gaan werken. Hiernaast worden ervaringen gedeeld en geanalyseerd middels intervisie. Aan het eind van het werkplekleren moet er ter afronding een portfolio worden opgesteld. Enkele bijeenkomsten staan in het teken van het opstellen van dit portfolio.

Snel antwoord

Heb je een vraag? Stel je vraag aan HAN Educatie Deeltijd.
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 tot 16:30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 351 1006

draw-cta-title