Cursus Module Oriëntatie op het beroep Leraar

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
 • Meld je vast aan
 • Meer informatie...
  Brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
   Stel al je vragen aan een specialist
  • Stel een snelle vraag
   Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
  • Brochure aanvragen
   En bekijk thuis rustig het aanbod
  Kom langs
  Open avonden, meeloopdagen, etc.
  • 20
   Nov
   Open Avond
   Nijmegen - 18:00 - 21:00 - 2019

  De startdatum is nog niet bepaald

  Met deze oriënterende module proef je hoe de praktijk van een leraar (2e graads) eruit ziet. Je ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn voor het uitoefenen van je beroep, zoals lessen voorbereiden, lesgeven en begeleiding geven aan scholieren.

  Met deze oriënterende module proef je hoe de praktijk van een leraar (2e graads) eruit ziet. Je ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn voor het uitoefenen van je beroep, zoals lessen voorbereiden, lesgeven en begeleiding geven aan scholieren. Daarnaast overleg je bijvoorbeeld ook met collega’s over vakinhoud en organiseer je school- en studieactiviteiten voor de leerlingen. Een tweedegraads leraar kan zowel in het voortgezet onderwijs (vo) als in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) werkzaam zijn.

  In het kort

   6 maandenDuur
   1,5 dagStage
   20 uur per weekStudiebelasting
   3,5 uurContacturen
   hboNiveau

  Voor wie

  Deze module is bedoeld voor iedereen die zich wil oriënteren op het beroep Leraar. Je vindt de ontwikkelingsfases van jongeren interessant en kunt gemakkelijk met groepen jongeren omgaan.

  Werkwijze

  Beide OWE’s worden aangeboden door middel van hoorcolleges, waarin de theoretische verankering van het onderwerp centraal staat, en in werkcolleges, waarin gewerkt wordt aan concrete opdrachten. Waar mogelijk worden de opdrachten in de werkcolleges gekoppeld aan de leertaak. Bij deze leertaken wordt met peerfeedback gewerkt. De hoorcolleges worden ook digitaal beschikbaar gesteld, zodat de student de keuze heeft om deze tijd en/of plaatsonafhankelijk te volgen.

  Bij Professionele docent 1 staat het werkplekleren (de stage) centraal. Je bereidt je voor op het werkplekleren door te ontdekken aan welke competenties je wilt gaan werken. Hiernaast worden ervaringen gedeeld en geanalyseerd middels intervisie. Aan het eind van het werkplekleren moet er ter afronding een portfolio worden opgesteld. Enkele bijeenkomsten staan in het teken van het opstellen van dit portfolio.

  Snel antwoord

  Vragen over de opleiding?
  Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

  Liever bellen?

  Bellen: 026 - 369 1300