Module leren lesgeven en begeleiden

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Als leraar voer je verschillende taken uit: je ontwerpt en geeft les. Lesgeven en begeleiden van leerlingen zijn twee heel belangrijke beroepstaken van de leraar.

Module leren lesgeven en begeleiden

In het kort

  half jaarDuur
  3 dagenStage
  20 uur per weekStudiebelasting
  4 uurContacturen
  hboNiveau

Voor wie

Deze module is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar verdieping in het geven van les. De module focust op interpersoonlijk competentie, pedagogische competentie, vakinhoudelijke en didactische competentie en organisatorische competentie.

Werkwijze

De onderwijseenheden Krachtig Leren 2 en Pedagogische tact 2 worden aangeboden door middel van hoorcolleges, waarin de theoretische verankering van het onderwerp centraal staat, en in werkcolleges, waarin gewerkt wordt aan concrete opdrachten. Waar mogelijk worden de opdrachten in de werkcolleges gekoppeld aan de leertaak. Bij deze leertaken wordt met peerfeedback gewerkt. De hoorcolleges worden ook digitaal beschikbaar gesteld, zodat de student de keuze heeft om deze tijd en/of plaatsonafhankelijk te volgen. Bij Professionele docent 2 staat het werkplekleren (de stage) centraal. Je bereidt je voor op het werkplekleren door te ontdekken aan welke competenties je wilt gaan werken. Hiernaast worden ervaringen gedeeld en geanalyseerd door middel van intervisie. Aan het eind van het werkplekleren moet er ter afronding een portfolio worden opgesteld.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan Deeltijd ILS. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 35 315 01