Module Leraar Economie: Vakdidactiek

Docent legt uit tijdens groepsopdracht
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

De vakdidactiek houdt zich vooral bezig met het “hoe” van het lesgeven in economie. We verkennen hoe je economische begrippen en concepten kunt uitleggen.

De vakdidactiek houdt zich vooral bezig met het “hoe” van het lesgeven in economie. We verkennen hoe je economische begrippen en concepten kunt uitleggen. Het activeren van het leren van leerlingen is belangrijk. Welke werkvormen kunnen daarbij helpen? In deze module komt aan bod hoe je dit planmatig kunt aanpakken. Daarbij wordt de inzet van ICT niet vergeten. 

In het kort

  10 maandenDuur
  20 uur per weekStudiebelasting
  2 uurContacturen
  hboNiveau
  € 3250,-Kosten

Voor wie

Deze module is bedoeld voor iedereen die zich wil bekwamen in het lesgeven in het vak Economie. De HAN leidt deskundige, creatieve en bevlogen leraren op die beschikken over gedegen kennis en een onderzoekende beroepshouding. Voorwaarde voor deelname is een betrekking in het onderwijs zodat leertaken op de werkplek uitgevoerd kunnen worden. 

Werkwijze

Het onderwijs aan de Lerarenopleiding Economie kenmerkt zich door kleinschaligheid en persoonlijk contact. De vorm waarin wordt gewerkt zijn interactieve colleges waarin je met medestudenten en de docent in dialoog met elkaar kennis construeert. In de les oefen je hierdoor basale docentvaardig-heden. Activiteiten in het college worden waar mogelijk gekoppeld aan ervaringen op de werkplek. 

Snel antwoord

Heb je een vraag? Stel je vraag aan HAN Educatie Deeltijd.
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 tot 16:30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 351 1006

draw-cta-title