Cursus Module Leraar Economie: vakdidactiek

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open avonden, meeloopdagen, etc.
 • 20
  Nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00 - 2019

De opleiding start op

De vakdidactiek houdt zich vooral bezig met het “hoe” van het lesgeven in economie. We verkennen hoe je economische begrippen en concepten kunt uitleggen.

De vakdidactiek houdt zich vooral bezig met het “hoe” van het lesgeven in economie. We verkennen hoe je economische begrippen en concepten kunt uitleggen. Het activeren van het leren van leerlingen is belangrijk. Welke werkvormen kunnen daarbij helpen? In deze module komt aan bod hoe je dit planmatig kunt aanpakken. Daarbij wordt de inzet van ICT niet vergeten. 

In het kort

  10 maandenDuur
  20 uur per weekStudiebelasting
  2 uurContacturen
  hboNiveau
  € 3250,-Kosten

Voor wie

Deze module is bedoeld voor iedereen die zich wil bekwamen in het lesgeven in het vak Economie. De HAN leidt deskundige, creatieve en bevlogen leraren op die beschikken over gedegen kennis en een onderzoekende beroepshouding. Voorwaarde voor deelname is een betrekking in het onderwijs zodat leertaken op de werkplek uitgevoerd kunnen worden. 

Werkwijze

Het onderwijs aan de lerarenopleiding economie kenmerkt zich door kleinschaligheid en persoonlijk contact. De vorm waarin wordt gewerkt zijn interactieve colleges waarin je met medestudenten en de docent in dialoog met elkaar kennis construeert. In de les oefen je hierdoor basale docentvaardig-heden. Activiteiten in het college worden waar mogelijk gekoppeld aan ervaringen op de werkplek. 

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300