Cursus Module Leraar Economie: inleiding op de vakinhoud

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open avonden, meeloopdagen, etc.
 • 20
  Nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00

De opleiding start op

In deze module wordt de basis gelegd voor de leerlijnen Algemene economie en Bedrijfseconomie. De onderwerpen zijn erop gericht om je te laten kennismaken met algemene economie, de begrippen ondernemen, bedrijfseconomie, bedrijfsvoering en globalisering en Europese integratie.

In het kort

  6 maandenDuur
  8 uurContacturen
  hboNiveau
  € 3250,-Kosten

Voor wie

Deze module is bedoeld voor iedereen die zich wil bekwamen in het lesgeven in het vak Economie en iedereen die het vak Economie beter wil begrijpen. Deze module is onderdeel van de deeltijdopleiding Leraar Economie. De HAN leidt deskundige, creatieve en bevlogen leraren op die beschikken over gedegen kennis en een onderzoekende beroepshouding. 

Werkwijze

Alle vier OWE’s worden aangeboden door middel van hoorcolleges, waarin de theoretische verankering van het onderwerp centraal staat, en in werkcolleges, waarin gewerkt wordt aan concrete opdrachten. Bij leertaken wordt met peerfeedback gewerkt. De hoorcolleges worden ook digitaal beschikbaar gesteld, zodat de student de keuze heeft om deze tijd en/of plaats onafhankelijk te volgen. Bij Ondernemen maakt de deelnemer kennis met het managementgame. Deze simulatie laat de consequenties zien van eigen economisch handelen.

Op basis van de informatie leert de student om adequate beslissingen te nemen om de organisatie succesvol te laten zijn op economisch gebied.  Vanuit de leerlijn Leren en Lesgeven met ICT is focus op instrumentele vaardigheden.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300