Cursus Mastermodule Organisatieontwikkeling

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
 • Meld je vast aan
 • Meer informatie...
  Brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
   Stel al je vragen aan een specialist
  • Stel een snelle vraag
   Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
  • Brochure aanvragen
   En bekijk thuis rustig het aanbod

  De startdatum is nog niet bepaald

  Flexibilisering. Dat succesvol laten verlopen vereist een goede voorbereiding en doordachte regie.

  Flexibilisering, internationalisering, veranderende wet- en regelgeving, reorganisaties, creëren van innovatiepotentiëel en verandering en ontwikkeling van organisaties zijn permanente aandachtspunten. Dat succesvol laten verlopen vereist een goede voorbereiding en doordachte regie. Hoe profileer je HR hierin als een centraal en verbindend element? Hoe creëer je beweging bij betrokkenen? Kun je de processen zo organiseren dat de veranderingen efficiënt verlopen én beklijven? Dit en meer leer je in de Opleiding Organisatieontwikkeling (Mastermodule).

  In het kort

   5 maandenDuur
   16-20 uur per weekStudiebelasting
   DeeltijdVariant
   € 5950,-Kosten

  Voor wie

  Je bent HR-professional, consultant, verandermanager, projectleider of stafmedewerker en/of je hebt een functie waarin je veranderingen moet voorbereiden en implementeren.
   

  Programma Mastermodule Organisatieontwikkeling

  Je leert veranderingen en ontwikkelingen in jouw organisatie te regisseren en te begeleiden. Je gaat aan de slag met concrete vraagstukken uit jouw eigen praktijk en kunt alles wat je leert direct toepassen. Je leert actuele vraagstukken te analyseren, van oplossingen te voorzien en te implementeren in jouw organisatie.

  Voor je praktijkopdracht pak je een actueel organisatieprobleem op en krijgt jouw organisatie na 6 maanden een waardevol advies. Je wordt hierbij intensief gecoacht door ervaren docenten en werkt zo aan jouw persoonlijk leiderschap. Doordat je werkt in kleine groepjes met vakcollega’s, bouw je ook een waardevol netwerk op.

  Werkwijze (didactiek)

  De werkwijze van de Opleiding Organisatieontwikkeling is praktisch en direct toepasbaar. Je gaat aan de slag met concrete vraagstukken uit jouw eigen praktijk. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding en coaching van goed bereikbare docenten. Je werkt in vaste, kleine groepjes met vakcollega’s waardoor je tegelijk een sterk netwerk opbouwt. Je werkgever wordt betrokken bij jouw opleiding zodat ook de organisatie direct profiteert van je opgedane kennis.

  De lesmethode omvat onder andere:

  • Interactieve workshops
  • Leren vanuit de eigen beroepspraktijk
  • Leren van en met elkaar met studie-collega’s uit andere organisaties/sectoren
  • Leren van onderzoek en het lectoraat
  • Praktijkopdracht (ervaringsleren)
  • Intervisie/begeleiding door docenten met praktische ervaring en theoretische kennis
  • Coaching door professionele coach

  Resultaat

  Na het volgen van de Opleiding Organisatieontwikkeling (Mastermodule) kun je (HR-)organisatieontwikkelingen en veranderprocessen op tactisch en strategisch niveau initiëren, vormgeven, begeleiden en verankeren in de organisatie. Je kunt beleidsplannen opstellen en implementeren, nieuwe of verbeterde HR-instrumenten introduceren en het leervermogen en het innovatiepotentieel van de organisatie verbeteren.

  Je weet hoe je de organisatie moet voorbereiden op noodzakelijke veranderingen ter voorbereiding op of als gevolg van reorganisaties en kunt proactief (helpen) inspelen op te verwachten problematiek. Je kijkt bij verandertrajecten naar de juridische compliance, de financiële kanten en de morele aspecten van de verandering.

  Voordelen voor jou

  • Je groeit in jouw rol als strateeg en specialist
  • De lesstof is praktisch en direct toepasbaar
  • Je  krijgt zeer intensieve begeleiding en coaching door goed bereikbare docenten
  • Je werkt in kleine groepjes met vakcollega’s en bouwt zo een waardevol netwerk op
  • Slagingspercentage van 95%

  Voordelen voor de organisatie

  • Direct aan de slag met een concreet vraagstuk uit jouw organisatie
  • Na 6 maanden al een waardevol advies
  • Je bent een competente sparringpartner voor de directie 

  Praktische informatie

  De opleiding Organisatieontwikkeling (mastermodule) duurt zes maanden en start in maart. De lesdagen zijn eens in de maand op woensdag, donderdag en vrijdag. Daarnaast is de zelfstudie een dagdeel per week en werk je twee dagdelen per week aan een praktijkopdracht. De totale studiebelasting is 15 ECTS (420 uur).

  Heb je nog vragen of wil je jezelf aanmelden?

  Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de opleidingscoördinator Hans Bennink via T (06) 22 66 43 48 of E Hans.Bennink@han.nl.

  Direct aanmelden? Vul dan je gegevens in en de opleidingscoördinator neemt contact met je op. Dit kan met behulp van onderstaande knop.

  Benieuwd naar de opleiding Mastermodule Organisatieontwikkeling?

  Er is geen omschrijving beschikbaar

  Snel antwoord

  Vragen over de opleiding?
  Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

  Liever bellen?

  Bellen: 026 - 369 1300

  Nieuwsgierig?

  0Goed leidinggeven of een organisatie leiden vraagt aanleg en talent. Maar gedegen vakkennis dankzij de juiste opleiding draagt beslist ook bij aan een succesvolle carrière.

  Er is geen omschrijving beschikbaar