Cursus Marketing Management

mensen kijken mee op een laptop met een kop koffie of thee in hun hand.
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start29 augustus 2023

De omgeving van je organisatie geeft je allerlei nuttige informatie. Wat speelt er, welk beeld hebben mensen van je organisatie? Wat zijn oorzaken en gevolgen? En oplossingsrichtingen? Leer meer over marketing, het marketingdomein en commerciële beleidsvorming. Volg de cursus Marketing Management!

In het kort

  2 maandenDuur
  18.30-21.30 uurTijden
  hbo+Niveau
  € 1.695,-Kosten€ 75,- literatuurkosten

Kom kennismaken!

Is Marketing Management iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond op woensdag 7 juni 2023! Tijdens een vrijblijvend gesprek met onze studieadviseurs op de informatiemarkt kun je al je vragen stellen. Geef via onderstaande link aan dat je langs komt voor het informatiepunt 'Bedrijfskunde'.

485806 Open Avond Arnhem, bezoekers in klaslokaal. Ruitenberglaan 31, Arnhem.

Voor wie is de cursus Marketing Management?

Je wilt meer kennis opdoen op het gebied van marketing. Je bent op zoek naar inzicht in de interne en externe omgeving van je organisatie en wilt weten hoe je hierop strategisch kunt anticiperen. Je bent bijvoorbeeld teamleider, leidinggevende, manager, coördinator, managementadviseur of managementtrainee. Of je wilt doorgroeien naar een dergelijke functie. Bekijk ook de toelatingseisen. ​

Programma Marketing Management

Belangrijke elementen in het programma van deze opleiding zijn het werken met Business model canvas en het Waardepropositiecanvas. 

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • De kern van marketing;
 • Missie, waardestrategie en marktafbakening; 
 • Het strategische marketingplanningsproces; 
 • Business model canvas; 
 • Externe analyse; 
 • Waardepropositiecanvas; 
 • Marketingdoelstellingen en – strategieën;
 • Interne analyse;
 • Opstellen van strategische scenario's;
 • Opstellen van een veranderplan. 

 

Marketing is geen verkooppraatje, het is een verbetering van je bedrijfsoutput!"

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de opleiding Marketing Management? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Het leren van de behoeften van je klanten, maar ook bepalen wie je klanten zijn, is absoluut cruciaal voor de opbouw en het succes van je product. Linking what you want with knowing how you get it, dat leer je tijdens deze cursus."

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor Marketing Management? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Let op: de overheid heeft bekend gemaakt dat er vanaf 2024 een einde komt aan het STAP-budget. Het is nog niet bekend of dit gevolgen heeft voor de tijdvakken die starten in juli, september en november 2023.

Mensen zitten in een hoorcollege te luisteren

Jouw docentRobert van der Cruysen

Robert van der Cruysen is zelfstandig strategisch adviseur. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in diverse sectoren zoals de ICT, financiële dienstverlening, kapitaalgoederen en de maakindustrie. In diverse management- en directierollen was hij zowel commercieel als operationeel eindverantwoordelijk. Daar werkte hij aan het opstellen en realiseren van strategieën, reorganisaties, business development, het helpen ontwikkelen van mensen en het lanceren van nieuwe producten en diensten. Inmiddels helpt hij bedrijven om relevant te blijven met zijn eigen adviespraktijk. Robert streeft er naar om complexe materie eenvoudig te maken zonder daarbij essentiële zaken uit het oog te verliezen. Hij doceert sinds 2019 aan de HAN.

Foto van docent Robert van der Cruysen

Verder studeren

Marketing Management is een module van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.

Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met deelnemers die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Nadat je de action learning opdracht met een voldoende hebt afgesloten krijg je een certificaat. Besluit je op een later moment de gehele opleiding te gaan volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. Ook ontvang je een korting van €795,- euro op de prijs van de post-hbo opleiding. 

De losse modules van post-hbo Bedrijfskunde

Human Resource Management

Met de module Human Resource Management (HRM) ontwikkel je kennis en vaardigheden om een HR-beleid succesvol binnen jouw organisatie te kunnen implementeren.

eceonomie-management-recht

Strategisch Management

Je ontwikkelt je eigen strategisch denken en handelen door middel van strategische concepten en modellen, die een hulpmiddel vormen om goed met strategische vraagstukken en dilemma’s in je organisatie om te kunnen gaan.

eceonomie-management-recht

Financieel Management

Heb je ervaring als manager/leidinggevende, maar mis je de theoretische basis op het gebied van financiën? De module Financieel Management biedt je inzichten in de financiële besturing van een organisatie.

economie management recht

Procesmanagement

Procesmanagement is er op gericht kennis en ervaring op te doen met het managen van processen in organisaties. Je maakt kennis met verschillende verbetermethoden en leert een stappenplan opstellen voor het invoeren of verbeteren van procesmanagement binnen jouw organisatie.

economie management recht

Verandermanagement

70% van de verandertrajecten eindigt niet positief. Zo gaat veel energie en motivatie verloren. Zijn veranderingen wel te managen? Leer verandervragen integraal te benaderen. En word die eigentijdse veranderaar waar organisaties om vragen.

eceonomie-management-recht

Meer Bedrijfskunde-gerelateerde opleidingenBekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Bedrijfskunde? Kijk dan ook op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie.

economie management recht

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal