Leidinggeven en Teammanagement

werken in de hal
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 8 juni 2021

Leiderschap is een ambacht, een vak. Het vraagt kennis, vaardigheden en visie. Je moet je als leider blijven ontwikkelen, als persoon en professional. Een manager zei eens: “Ik speel elke dag een wedstrijd, maar ik train zo weinig”. In deze cursus gaat het om die extra training in leiderschap!

De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden weer fysiek op de HAN plaats. Uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen: zo is het dragen van een mondkapje binnen het gebouw verplicht en volg je de bijeenkomsten op 1,5 meter afstand van de andere deelnemers.

In het kort

  6 wekenDuur4 bijeenkomsten
  14.00 - 21.00 uurLestijden
  post-hboNiveau
  € 1495,-KostenInclusief arrangement en lichte maaltijd

Leidinggeven: een boeiend vak

In deze cursus gaat het over het vakgebied van leidinggeven en over teamontwikkeling. De klassieke manier van leidinggeven verdwijnt en er vindt een ontwikkeling plaats waarbij de verantwoordelijkheid steeds dichter naar de werkvloer gebracht wordt. Je ziet dit terug in de ontwikkeling van bijvoorbeeld zelfsturing, resultaatverantwoordelijkheid en autonomie. Voor leidinggevenden vraagt dit een andere manier van sturen. Hoe moeilijk ook, maar het begint met loslaten. Er is een verschuiving van sturen vanuit control naar sturen vanuit vertrouwen en commitment. Teamleiders moeten zich een coachende en faciliterende stijl van leidinggeven eigen maken. Van de medewerkers wordt gevraagd meer regie op eigen handelen te nemen en daarvoor de verantwoordelijkheid te dragen.

De vraag aan teamleiders: hoe realiseer je dat met je mensen? Wat zijn de succesfactoren van goed teamwork en het nemen van eigen verantwoordelijkheid? Leidinggeven is echt een vak, een ambacht. Hierbij is het ook belangrijk om resultaatgericht te zijn; gericht op continue verbetering en ervoor zorgen dat de performance op de werkvloer zo optimaal mogelijk is.

Voor wie is deze cursus?

Leiderschap staat sterk in de belangstelling. Zeker in deze tijd. Al lang voor corona was de wereld sterk in beweging. Allerlei issues liggen op tafel, zoals: veranderende teams, thuiswerken, digitalisering, werkgeluk en gezondheid, continue verbeteren etc. Er wordt een groot appel gedaan op de leidinggevende, de manager.

Deze cursus is bedoeld voor leidinggevenden met veel of weinig ervaring met het vak van leidinggeven. Het gaat erom dat je vanuit je positie als leidinggevende enerzijds werkt aan je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling en profilering en anderzijds inzichten en tools meekrijgt om impact te hebben in je organisatie en de teams. Wil je met deze praktische cursus je kennis en vaardigheden vergroten? Dan is de post-hbo cursus Leidinggeven en Teammanagement iets voor jou!

Programma Leidinggeven en Teammanagement

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Leiderschap: visie op leiderschap en benodigde competenties.
 • Teameffectiviteit: succesfactoren van teamwork en resultaatgericht aansturen.
 • Analyseren van de grondoorzaken van een probleem, opstellen van een effectmetingsplan, ontplooien van activiteiten om de performance te optimaliseren.
 • Beïnvloeden van gedrag en houding: groepsprocessen.
 • Benutten van individuele kwaliteiten.
 • Ontwikkelen en situationeel leidinggeven

Tijdens het hele programma ga je aan de slag met actuele inzichten, theorieën en modellen. Vraagstukken als leidinggeven op afstand en hybride werken komen aan bod. We stimuleren je om je eigen visie over leiderschap en teammanagement verder te ontwikkelen. Daarnaast werk je aan je eigen actie- en changeplan om daarmee een van de issues die er bij jou in de praktijk spelen beter aan te kunnen.

Verdere informatie

Jouw docentHans Prinsen

Hans Prinsen is een energieke, ervaren leidinggevende, teamcoach en trainer, die op een enthousiasmerende wijze de nodige kennis en ervaring overbrengt aan de groep. Hans is een verhalenverteller die aan de hand van concrete situaties en voorbeelden de theorie aan de praktijk verbindt. Hij is in diverse instanties en bedrijven leidinggevende geweest en heeft jarenlange ervaring als coach en trainer in grote en middelgrote bedrijven en instellingen. Hans is partner van EMC Performance, een toonaangevend opleidingsbureau voor maatwerk-bedrijfsopleidingen en daarnaast partner van de Bedrijfskunde Opleidingen Utrecht.

Leiderschap en Teamcoaching docent Hans Prinsen

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300