Cursus Leidinggeven aan jezelf

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Soms zijn er in je leven momenten waarop allerlei nieuwe vragen komen opborrelen. Welke richting wil ik de komende jaren op.

Soms zijn er in je leven momenten waarop allerlei nieuwe vragen komen opborrelen. Welke richting wil ik de komende jaren op? Wat wil ik eigenlijk écht? Ga ik op dezelfde manier door of is het tijd voor een switch? En wat zijn dan de gevolgen? Vragen waar elk mens wel eens mee te maken krijgt. En die voor stress kunnen zorgen. In deze 3-daagse cursus gaan we aan de slag met deze vragen.

In het kort

  3 dagdelenDuur
  18 uur in totaalStudiebelasting
  6 uur per keerStudiebelasting
  hboNiveau
  € 395,-Kosten

In een kleine groep leer je hoe je meer aan het roer kan staan van je eigen leven. Vanuit dat uitgangspunt krijg je meer inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Maar ook thema’s als jouw missie in het leven en voor welke waarden je staat, komen aan bod. Zodat je makkelijker keuzes kunt maken voor de toekomst.  

Wat levert jou dat op?

Uit onderzoek blijkt dat mensen die bewuster leven vaak gelukkiger zijn. Maar ook dat de kans op het behalen van je doelen hoger is als je deze doelen scherp hebt geformuleerd. Dit programma stelt je in staat om makkelijker keuzes te maken omdat het je bewust maakt van wie je bent, wat je kunt, wat je wilt, en hoe je daar gaat komen. En dat geeft rust!

Programma

‘Leidinggeven aan jezelf’ is een 3-daags programma waarin je samen met een groep professionals aan de slag gaat met vragen op het terrein van ambitie, kwaliteiten en doelen. Wij maken gebruik van oefeningen en methoden gebaseerd op hun succesvolle werking in het post-HBO (sport)onderwijs. Binnen én buiten, denken én doen, stilte én beweging.  Op bijzondere, inspirerende locaties.

Globale inhoud programma

 • Bijeenkomst I – Terugblikken: Aan de hand van opdrachten ga jij aan de slag met vragen als: Waar kom je vandaan? Wat heeft jou gevormd tot wie je bent? Wat leert je dat voor de toekomst? Aan het eind van deze middag heb je meer inzicht in jouw doelen, kwaliteiten en drijfveren. Deze ga je komende weken toetsten in jouw eigen omgeving.
 • Bijeenkomst 2 – Vooruit kijken: Je gaat nu wat dieper in op de vragen uit de eerste bijeenkomst. Samen met de andere deelnemers probeer je jouw doelen scherper en gewaagder te formuleren. Waar sta je over 5 jaar? Wat zijn elementen die daarbij belangrijk voor jou zijn? Waarom zijn die zo belangrijk voor je? We gebruiken stiltemomenten om jouw wensen te visualiseren en echt te laten bezinken. Maar je maakt ook een aanzet tot actie. Aan de hand van oefeningen leer je beter kiezen. Je komt tot een concreet stappenplan om je doelen te realiseren.
 • Bijeenkomst 3 – Actie: Plannen bedenken is een eerste aanzet tot verandering. Er daadwerkelijk mee aan de slag gaan is een tweede. In deze bijeenkomst staat de actie dan ook centraal. Hoe staat het met je voornemens? Heb je al eerste stappen gezet in het realiseren van jouw doel(en)? Wat gaat goed of minder goed? In deze laatste bijeenkomst gaat het vooral over uitwisseling en onderlinge feedback. Indien gewenst worden er afspraken gemaakt voor een vervolgtraject met de groep en/of individueel.

Resultaat cursus

 • Je hebt een persoonlijk ‘statuut’ ontwikkeld dat dient als leidraad en waarin je beschreven hebt wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.
 • Je hebt een plan om je doelen te realiseren.
 • Je hebt een bijzonder netwerk opgebouwd met de mensen met wie je deze cursus hebt beleefd.

HAN SENECA en een leven lang leren

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262