Cursus App development with Apple Swift (Everyone can code in 3 months)

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start op 1 oktober 2019

In de cursus ‘App development with Swift (Everyone can code in 3 months)’ richt je je op iOS-ontwikkeltools. Voortbouwend op deze basis maak je vele praktische oefeningen, creëer je nieuwe apps en ontwikkel je de mindset van een app-ontwikkelaar.

In het kort

  24 dagenDuur
  18:30-21:30Tijd
  €2195Kosten
  DeeltijdVariant
  CertificaatResultaat

Swift is Apple’s krachtige en intuïtieve programmeertaal voor het bouwen van apps. Swift maakt programmeren eenvoudiger, flexibeler en vooral leuker. Swift is niet alleen geweldig om je op weg te helpen met het coderen, het is ook super krachtig.

De cursus ‘App development with Swift (Everyone can code in 3 months)’ bestaat uit 45 lessen, verdeeld over 5 ‘units’ en 1 ‘module’. In elke les wordt een specifieke vaardigheid behandeld voor Swift of voor het ontwikkelen van apps in het algemeen. In elke soort lessen wordt een andere aanpak gebruikt:

 • Swift-lessen: deze lessen zijn op specifieke concepten gericht. De practica vinden plaats in playgrounds waarin je kunt experimenteren met code en onmiddellijk het resultaat ziet. De benodigde playground-bestanden zitten erbij.
 • App-ontwikkelingslessen: bij deze lessen worden specifieke features voor iOS-apps gemaakt. Je wordt stap voor stap door een miniproject geleid. In de practica kun je het geleerde toepassen in een nieuw scenario.

Aan het eind van unit 1 t/m 5 volg je begeleide projecten met een beschrijving van gebruiksgerichte functies, een projectplan en instructies voor het bouwen van een echt werkende app. In deze projecten kun je functies maken die je zelf interessant vindt, terwijl je het soort werk doet dat je eventueel later als professionele app-ontwikkelaar ook zal gaan doen. In de laatste module onderzoek je hoe je een ontwerp, een prototype en een eindproduct van een zelfbedachte app kunt maken. 

Programma

Onderwerpen
In de cursus ‘App development with Swift (Everyone can code in 3 months)’ maken we gebruik van het cursusmateriaal van Apple: ‘App development with Swift’ (Swift 4 Edition, 907 pagina’s). Je kunt dit zelf downloaden.

 • Unit 1 – Getting Started with App Development: je leert de basis van data, operatoren en de besturingsstroom in Swift, documentatie, debuggen, Xcode, het bouwen en uitvoeren van apps en Interface Builder. Deze kennis pas je toe op het begeleide project Light, waarin je een eenvoudige zaklamp-app maakt.
 • Unit 2 – Introduction to UIKit: je onderzoekt strings, functies, structuren, collecties en lussen in Swift. Ook leer je over UIKit (de visuele systeemelementen en regelaars waaruit een gebruikersinterface bestaat) en leer je hoe je gegevens kunt weergeven met Auto Layout en stack views. Deze kennis breng je in de praktijk in het begeleide project Apple Pie, waarin je een game-app bouwt om woorden mee te raden.
 • Unit 3 – Navigation and Workflows: je ontdekt hoe je eenvoudige workflows en navigatiehiërarchieën kunt bouwen met navigatiecontrollers, tab bar controllers en segues. Ook leer je twee krachtige tools in Swift kennen: optionals en opsommingen. Je brengt deze kennis in de praktijk in het begeleide project Personality Quiz, een app die een grappig antwoord geeft nadat de gebruiker een gepersonaliseerde vragenlijst heeft ingevuld.
 • Unit 4 – Tables and Persistence: je leert over scroll views, table views en het bouwen van complexe invoerschermen. Ook ontdek je hoe je gegevens bewaart en kunt delen met andere apps en hoe je kunt werken met foto’s uit de fotobibliotheek van de gebruiker. Je past deze nieuwe vaardigheden toe in het begeleide project List, een app om taken in bij te houden, waarin de gebruiker items kan toevoegen, bewerken en wissen in een vertrouwde tabelinterface. Je kunt de app naar wens aanpassen aan elk gewenst soort informatie, zoals een collectie, taken of playlists.
 • Unit 5 – Working with the Web: je leert over animaties, simultane processen en werken met het internet. Je past de nieuwe vaardigheden toe in het begeleide project Restaurant, een aanpasbare menu-app die gerechten van een restaurant weergeeft en waarmee de gebruiker een bestelling kan doen. Deze app gebruikt een webservice waarmee je zelf menu-items en foto’s aan het menu kunt toevoegen.
 • Module 6 – Prototyping and Project Planning: je leert hoe je een ontwerp, een prototype en een eindproduct van een zelfbedachte app kunt maken. Als je genoeg tijd hebt, kun je dit project zelfstandig doen.

Verdere Informatie

Maak kennis met de docent

Ilhami Yanmaz

​De docent van deze cursus is de heer Ilhami Yanmaz: docent Apple Swift bij Interactive Layers, docent Apple Swift bij IBN Arbeidsintegratie en native iOS-developer.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel je vraag aan HAN ICT en Media. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen of appen?

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van ICT & Media, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

Er is geen omschrijving beschikbaar