Module Integraal Management

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17aug
  28aug
  Adviesgesprek-weken

De opleiding start13 oktober 2020

Werk je als teamleider, coördinator of operationeel leidinggevende? En ben je op zoek naar een cursus die je een brede theoretische basis geeft in management en organisatie? Volg dan de module Integraal Management.

Hoera! De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden vanaf september weer gewoon op de HAN plaats. We zorgen er wel voor dat de lessen ook worden opgenomen. Zo kun je, als het nodig is, via Microsoft Teams meedoen. Als de docent klachten heeft of als de situatie erom vraagt, is het mogelijk dat we overschakelen naar volledig digitaal onderwijs. 

In het kort

  3 maandenDuur
  18.30-21.30 uurTijden
  hbo+Niveau
  € 1.495,-Kosten

Voor wie is deze module?

Deze module is voor teamleiders en operationeel leidinggevenden die een functie op hbo-niveau uitvoeren en hun kennis op het gebied van integraal management willen verbreden en verdiepen.

Programma module Integraal Management

De post-hbo opleiding Bedrijfskunde bestaat uit 7 modules: Human Resource Management, Integraal Management, Marketing Management, Procesmanagement, Persoonlijk Leiderschap en Financieel Management. Je kunt de modules ook afzonderlijk volgen. De post-hbo module Integraal Management is 1 van deze losse modules. 

Tijdens deze module bestudeer je de basis van bedrijfskunde. Organisatiestructuur en -strategie, mens- en maatschappijbeelden, maar ook de arbeidsverdeling en coördinatie in je eigen organisatie komen aan de orde. Daarnaast bestudeer je besluitvormingsprocessen en leer je diverse theorieën van leidinggeven en motiveren in je eigen praktijk toe te passen.

In 7 bijeenkomsten besteden we aandacht aan diverse onderwerpen en theorieën op het gebied van leidinggeven en motiveren, waaronder:

 • strategie en SWOT-analyse;
 • organisatieverandering;
 • arbeidsverdeling;
 • motivatie van personeel;
 • organisatiecultuur;
 • organisatieverandering;
 • kwaliteit van arbeid;
 • samenhang strategie/structuur/cultuur/leidinggeven;
 • leiderschapstheorieën.

Verdere informatie

Verder studeren

De module Integraal management is onderdeel van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.

Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met studenten die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Na het examen ontvang je echter geen studiepunten, maar een certificaat. Besluit je op een later moment de opleiding te volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. 

De losse modules van post-hbo Bedrijfskunde

Nog een korte opleiding volgen en wil je verder kijken dan integraal management? Dan kun je ook kiezen voor andere losse modules van de post-hbo Bedrijfskunde.

Nieuwsgierig?

Goed leidinggeven of een organisatie leiden vraagt aanleg en talent. Maar gedegen vakkennis dankzij de juiste opleiding draagt beslist ook bij aan een succesvolle carrière.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300