Cursus Innovatiemanagement

vier mensen aan een grote houten overleg tafel pratende met een scherm op de achtergrond
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Startdatum is nog niet bepaald

Steeds vaker bepaalt de eigen kracht om te innoveren het succes van een organisatie. De manier waarop verschilt: van stap voor stap verbeteren tot disruptieve innovatie. Jij weet dat het managen van innovatie belangrijk is. En je wilt jezelf of je medewerkers hierin bekwamen om zo beter te presteren

In het kort

  3 maandenDuur
  Lestijden18.30-21.30 uur (woensdagen)
  hbo+Niveau
  € 1645,-Kosten (btw-vrij)

Compleet anders naar je eigen manier van werken en denken kijken is spannend, maar als je ziet dat je hiermee uniek en gemotiveerd uit de startblokken komt wordt de wedstrijd wel leuker. Wat een aanrader!”

Voor wie is de cursus Innovatiemanagement?

Ben of wil jij serieus met innovatiemanagement aan de slag? Is innovatie voor jou meer dan een modewoord? Dan is deze cursus iets voor jou of voor jouw medewerkers. Vanuit een theoretische basis en in een inspirerende omgeving leer je een stevige innovatiekoers uit te zetten, valkuilen te omzeilen en om planmatig en creatief te vernieuwen.
De cursus is voor managers, projectleiders of projectmedewerkers en andere (aankomende) professionals die de opdracht of ambitie hebben om binnen hun organisatie met innovatie het verschil te maken. Denk hierbij aan het opzetten van beleid, de realisatie van nieuwe producten, nieuwe business- en verdienmodellen of digitalisering van diensten.

Programma Innovatiemanagement

Je hebt een concreet idee, een nieuwe technologie of je hebt simpelweg de opdracht gekregen om te innoveren. Elke startsituatie is anders maar elk doel is hetzelfde; je wilt mensen verder helpen met een nieuwe oplossing. Gelukkig zijn er bewezen concepten die maken dat je dit succesvol doet. Deze cursus start met deze algemene theoretische basis. Wat is nu innovatie, welke strategieën zijn er, hoe moet ik de dingen organiseren? Hierna kijken we naar de manier waarop je leiding geeft aan het innovatieproces. Tot slot komen actuele thema’s aan bod waaronder digitalisering, e-business en de creatie van maatschappelijke waarde. 

Rode draad in de training is een innovatieproject dat de cursist zelf ontwikkelt, want Innovatie is doing new things!

In 7 bijeenkomsten behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Introductie onderwerp;
 • Strategieën en randvoorwaarden innovatie;
 • Het innovatieproces;
 • Corporate Venturing;
 • Persoonlijk leiderschap;
 • Maatschappelijke waarde;
 • Digitalisering en E-business.

Willen innoveren en een nieuwe technologie op de juiste manier inzetten, maar hoe? Door deze inspirerende en leerzame cursus heb ik antwoorden gekregen op bovenstaande vragen. Ik zou het iedereen die van innoveren houdt en er meer over wil leren zeker aanraden!"

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de cursus Innovatiemanagement? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor Innovatiemanagement? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Let op: de overheid heeft bekend gemaakt dat er vanaf 2024 een einde komt aan het STAP-budget. Het is nog niet bekend of dit gevolgen heeft voor de tijdvakken die starten in juli, september en november 2023.

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN

We cannot keep still in a world that keeps moving, changes are needed."

Jouw docentKoen Jacobs

Vanuit een bedrijfskundige achtergrond is Koen Jacobs, mba, werkzaam binnen zijn eigen advies- en projectenpraktijk koenjacobs.nu. Hij werkt voor bedrijven die vanuit noodzaak moeten of vanuit ambitie willen veranderen. Altijd draait het daarbij om innovatie. Voorbeelden van projecten waar hij aan werkte zijn: de ontwikkeling van Fietskoeriers.nl, de eerste ‘Spotify’ voor digitaal lezen van Bruna en de Bibliotheken Nieuwe Stijl. Hiernaast is hij als bestuurder werkzaam voor Spring Foundation en SDB Investment, heeft hij met zijn aandachtsvelden Innovatie & Ondernemerschap zitting in een RvT van een zorgonderneming en begeleidt hij studenten van de Hogeschool met toepassing van Design Thinking bij de opstart van hun eigen bedrijf. Zijn motto is ‘change before you have to’.

 

foto van een docent genaamd Koen Jacobs

Meer Management-gerelateerde opleidingenBekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Management? Kijk dan ook op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie.

413273 Post-hbo Bedrijfskunde, praten, pauze, trap, Ruitenberglaan 31, 2022

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal