Innovatiemanagement

Presentatie, presenteren, vergaderen
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start10 november 2021

Steeds vaker bepaalt de eigen kracht om te innoveren het succes van een organisatie. De manier waarop verschilt: van stap voor stap verbeteren tot disruptieve innovatie. Jij weet dat het managen van innovatie belangrijk is. En je wilt jezelf of je medewerkers hierin bekwamen om zo beter te presteren

De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden weer fysiek op de HAN plaats. Uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen: zo is het dragen van een mondkapje binnen het gebouw verplicht en volg je de bijeenkomsten op 1,5 meter afstand van de andere deelnemers.

In het kort

  3 maandenDuur
  Lestijden18.30-21.30 uur (woensdagen)
  hbo+Niveau
  € 1495,-Kosten (btw-vrij)

Voor wie is de cursus Innovatiemanagement?

Ben of wil jij serieus met innovatiemanagement aan de slag? Is innovatie voor jou meer dan een modewoord? Dan is deze cursus iets voor jou of voor jouw medewerkers. Vanuit een theoretische basis en in een inspirerende omgeving leer je een stevige innovatiekoers uit te zetten, valkuilen te omzeilen en om planmatig en creatief te vernieuwen.
De cursus is voor managers, projectleiders of projectmedewerkers en andere (aankomende) professionals die de opdracht of ambitie hebben om binnen hun organisatie met innovatie het verschil te maken. Denk hierbij aan het opzetten van beleid, de realisatie van nieuwe producten, nieuwe business- en verdienmodellen of digitalisering van diensten.

Programma Innovatiemanagement

Je hebt een concreet idee, een nieuwe technologie of je hebt simpelweg de opdracht gekregen om te innoveren. Elke startsituatie is anders maar elk doel is hetzelfde; je wilt mensen verder helpen met een nieuwe oplossing. Gelukkig zijn er bewezen concepten die maken dat je dit succesvol doet. Deze cursus start met deze algemene theoretische basis. Wat is nu innovatie, welke strategieën zijn er, hoe moet ik de dingen organiseren? Hierna kijken we naar de manier waarop je leiding geeft aan het innovatieproces. Tot slot komen actuele thema’s aan bod waaronder digitalisering, e-business en de creatie van maatschappelijke waarde. 

Rode draad in de training is een innovatieprojecten dat de cursisten zelf ontwikkelt, want Innovatie is doing new things!

In 7 bijeenkomsten behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Introductie onderwerp;
 • Strategieën en randvoorwaarden innovatie;
 • Het innovatieproces;
 • Corporate Venturing;
 • Persoonlijk leiderschap;
 • Maatschappelijke waarde;
 • Digitalisering en E-business.

Verdere informatie

Jouw docentKoen Jacobs

Vanuit een bedrijfskundige achtergrond is Koen Jacobs, mba, werkzaam binnen zijn eigen advies- en projectenpraktijk koenjacobs.nu. Hij werkt voor bedrijven die vanuit noodzaak moeten of vanuit ambitie willen veranderen. Altijd draait het daarbij om innovatie. Voorbeelden van projecten waar hij aan werkte zijn: de ontwikkeling van Fietskoeriers.nl, de eerste ‘Spotify’ voor digitaal lezen van Bruna en de Bibliotheken Nieuwe Stijl. Hiernaast is hij als bestuurder werkzaam voor Spring Foundation en SDB Investment, heeft hij met zijn aandachtsvelden Innovatie & Ondernemerschap zitting in een RvT van een zorgonderneming en begeleidt hij studenten van de Hogeschool met toepassing van Design Thinking bij de opstart van hun eigen bedrijf. Zijn motto is ‘change before you have to’.

 

design thinking, innovatiemanagement docent Koen Jacobs

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300