Cursus Module Industrial Power Systems

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
 • Meld je vast aan
 • Meer informatie...
  Brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
   Stel al je vragen aan een specialist
  • Stel een snelle vraag
   Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
  • Brochure aanvragen
   En bekijk thuis rustig het aanbod

  De startdatum is nog niet bepaald

  U leert bij de cursus Industrial Power Systems een laagspannings elektriciteitsnet te ontwerpen voor bijvoorbeeld een industriŽle omgeving. Denk daarbij aan een productiehal of een haventerrein.

  In het kort

   20 uur in totaalStudiebelasting
   8 uurContacturen
   hboNiveau
   € 3750,-Kosten

  Daarbij draait het om het dimensioneren van de componenten en de bekabeling en het bepalen van de vereiste beveiliging. Verder wordt gekeken naar opslagmogelijkheden van (duurzame) energie en back-up van systemen.

  Deze cursus bestaat voor mbo-ers met een relevante vooropleiding uit twee delen. Het eerste deel van een half jaar kent de onderdelen wiskunde, elektrotechniek netwerktheorie, transformatoren en elektrische machines. Dit alles om op het juiste hbo-niveau te komen. Het tweede deel van een half jaar is de feitelijke cursus Industrial Power Systems. U kunt na het eerste deel ook kiezen voor een andere passende cursus van een half jaar of wellicht een hbo-cursus (denk daarbij aan de ‘Power Course’ die dan nog een half jaar duurt).

  Voor wie

  Het programma is bedoeld voor mbo-ers of hbo-ers met een relevante vooropleiding. Denk daarbij aan werktuigbouwers en elektrotechnici. Met een relevante mbo-vooropleiding duurt het totale programma 1 jaar.†Deelnemers met een relevante hbo-vooropleiding kunnen mogelijk het eerste halve jaar vrijstelling krijgen en direct instromen in deze of een andere hbo-cursus.

  Voor mbo-ers is het voorprogramma het eerste halve jaar op de woensdagmiddag en -avond. De cursus Industrial Power Systems is aansluitend na een half jaar op dinsdagmiddag en -avond.

  Programma

  Doelstelling
  Na afronding kunt u een eenvoudige vermogenselektronische omzetter voor elektrische aandrijvingen ontwerpen. Tevens hebt u inzicht in de regelbaarheid van synchrone en asynchrone machines.

  Onderwerpen
  In deze hbo-module verdiept u zich in de basisprincipes van de elektrische energietechniek. U leert modelleren en ontwerpen van systemen met:

  • Synchrone en asynchrone machines
  • Brushless DC machines
  • Vermogenselektronica
  • Praktische digitale regelingen met microcontrollers voor vermogenselektronische omzetters.

  Snel antwoord

  Vragen over de opleiding?
  Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

  Liever bellen?

  Bellen: 026 - 369 1300

  Nieuwsgierig?

  Elektrotechnisch deskundige of een kei op het gebied van automotive. Dankzij de HAN geef je jouw carriŤre een positieve impuls en kun je verder groeien binnen je vakgebied.

  Er is geen omschrijving beschikbaar