Module Industrial Power Systems

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 1 september 2023

U leert bij de cursus Industrial Power Systems een laagspannings elektriciteitsnet te ontwerpen voor bijvoorbeeld een industriële omgeving. Denk daarbij aan een productiehal of een haventerrein.

In het kort

  20 uur in totaalStudiebelasting
  di. 13:00-21:30uLesdag/-tijd
  hboNiveau
  € 3750,-Kosten

Daarbij draait het om het dimensioneren van de componenten en de bekabeling en het bepalen van de vereiste beveiliging. Verder wordt gekeken naar opslagmogelijkheden van (duurzame) energie en back-up van systemen.

Deze cursus bestaat voor mbo-ers met een relevante vooropleiding uit twee delen. Het eerste deel van een half jaar kent de onderdelen wiskunde, elektrotechniek netwerktheorie, transformatoren en elektrische machines. Dit alles om op het juiste hbo-niveau te komen. Het tweede deel van een half jaar is de feitelijke cursus Industrial Power Systems. U kunt na het eerste deel ook kiezen voor een andere passende cursus van een half jaar of wellicht een hbo-cursus (denk daarbij aan de ‘Power Course’ die dan nog een half jaar duurt).

Voor wie

Het programma is bedoeld voor mbo-ers of hbo-ers met een relevante vooropleiding. Denk daarbij aan werktuigbouwers en elektrotechnici. Met een relevante mbo-vooropleiding duurt het totale programma 1 jaar. Deelnemers met een relevante hbo-vooropleiding kunnen mogelijk het eerste halve jaar vrijstelling krijgen en direct instromen in deze of een andere hbo-cursus.

Voor mbo-ers is het voorprogramma het eerste halve jaar op de woensdagmiddag en -avond. De cursus Industrial Power Systems is aansluitend na een half jaar op dinsdagmiddag en -avond.

Programma

Doelstelling
Na afronding kunt u een eenvoudige vermogenselektronische omzetter voor elektrische aandrijvingen ontwerpen. Tevens hebt u inzicht in de regelbaarheid van synchrone en asynchrone machines.

Onderwerpen
In deze hbo-module verdiept u zich in de basisprincipes van de elektrische energietechniek. U leert modelleren en ontwerpen van systemen met:

 • Synchrone en asynchrone machines
 • Brushless DC machines
 • Vermogenselektronica
 • Praktische digitale regelingen met microcontrollers voor vermogenselektronische omzetters.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Elektrotechnisch deskundige of een kei op het gebied van automotive. Dankzij de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien binnen je vakgebied.