Cursus Met werknemers in gesprek – Als ziekte raakt

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open avonden, meeloopdagen, etc.
 • 20
  Nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00 - 2019
 • 11
  Mar
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00 - 2020

De opleiding start op 8 oktober 2019

In deze post hbo-module geven we handvatten mee hoe het anders kan. Hoe kun je ondanks (of zelfs dankzij) de nieuwe situatie waardecreatie stimuleren en faciliteren? Hoe geef je invulling aan goed werkgeverschap en aan de behoefte van de werknemer om deel te (blijven) nemen aan het arbeidsproces?

Met werknemers in gesprek – Als ziekte raakt

De relatie tussen zingeving, kanker en werk. Lessen voor Human Resource Management. Het is vandaag de dag niet de vraag of je als werkgever te maken krijgt met levensbedreigende ziektes als kanker; het is de vraag wanneer. De cijfers liegen er niet om. De prevalentie van (ex-) kankerpatiënten op de werkvloer neemt toe. Dit komt onder meer door opbouwende pensioenleeftijd, maar ook door nieuwe (en betere) behandelingen tegen ziektes als kanker.

Met deze groeiende prevalentie, neemt de noodzaak toe dat werkgevers kennis en inzicht hebben om de passende ondersteuning te geven. Vandaag de dag lijkt de ondersteuning echter nog niet optimaal. Recent onderzoek laat zien dat een ruime meerderheid van de werknemers zo’n 1,5 jaar na diagnose weer aan het werk wil; maar dat een kwart van deze mensen ontslag krijgt. Er is dus duidelijk nog winst te behalen! Hierin heb jij als (adviseur van een) werkgever een essentiële rol!

In het kort

  4 maandenDuur
  8-10-2019Startdatum
  hbo+Niveau
  € 1850,-Kosten

Kathi Künnen (hoofddocente van deze cursus) vertelt haar verhaal

Toelatingsvoorwaarden

De module is op post-hbo-niveau en geschikt voor afgestudeerde hbo’ers, universitair geschoolden of personen op vergelijkbaar werk- en denkniveau. Daarnaast heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen worden behandeld:
• Rol van zingeving
• Fasen en Dimensies van ziekte
• Rol van leiderschap & HRM
• Gespreksvoering & gesprekstool
• Wet- en regelgeving: hoe met dit systeem te dansen?
• Eindopdracht waarin je geleerde toepast op een binnen jouw organisatie relevant vraagstuk

Werkwijze

Tijdens 4 dagdelen geven we handreikingen hoe je als werkgever waardecreatie kunt stimuleren en faciliteren, ondanks, maar ook dankzij kanker. We belichten dit vanuit micro-, meso- en macroniveau. Vanuit individuele casuïstiek, gebaseerd op het principe van action learning, werk je rekening houdend met bestaande wet- en regelgeving toe naar tools voor een inclusief HR-beleid in het bijzonder voor werknemers met een ongeneselijke ziekte, zoals kanker.

Resultaat

Na deze module ben je toegerust om op het niveau van het individu, de organisatie en wetgeving waardecreatie toe te passen. Je weet dat en hoe er winst te behalen valt als kanker raakt; weet aansluiting te vinden bij je werknemer, om zo samen bij te blijven dragen aan de strategische doelstellingen van de organisatie. Je hebt handvatten om ondanks mogelijk verlies wat kanker met zich mee kan brengen, zowel voor werknemer als voor werkgever de werksituatie optimaal te houden.

Toetsing

Je sluit de module af met een presentatie van een eindopdracht tijdens een terugkombijeenkomst. Nadat de module met goed gevolg is afgesloten (voldoende beoordeling voor de (presentatie van de) eindopdracht), ontvang je een HAN-certificaat.

Lesdata van de cursus

• 8 oktober 2019 (13.30-16.30 uur)
• 8 november 2019 (9.30-16.30 uur)
• 12 december 2019 (13.30-16.30 uur)
• Assessements: 13 en 14 februari 2020

Docent

'Met werknemers in gesprek – Als ziekte raakt' wordt gegeven door o.a. Kathi Künnen, hoofddocente van deze module.

In Company traject

Deze opleiding leent zich ook uitstekend voor een In Company traject. De inhoud van het traject kan aan de wensen van jouw organisatie worden aangepast. Uitvoering kan zowel bij jouw organisatie als bij ons plaatsvinden. Wil je meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300

Nieuwsgierig?

Goed leidinggeven of een organisatie leiden vraagt aanleg en talent. Maar gedegen vakkennis dankzij de juiste opleiding draagt beslist ook bij aan een succesvolle carrière.

Er is geen omschrijving beschikbaar