Cursus Economische Waarde van Sport

Meld je aan
Startdatum in overleg
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum in overleg

Wat zijn de maatschappelijke effecten van sport en bewegen waard. Op welke manier meet en vergroot je de impact van sportevenementen.

Wat zijn de maatschappelijke effecten van sport en bewegen waard? Op welke manier meet en vergroot je de impact van sportevenementen? Wat draagt sport bij aan de Nederlandse economie? Het doel van de cursus Economische waarde van Sport is om organisaties in en rondom de sport te helpen hun maatschappelijke rendement te vergroten door economische inzichten en modellen toe te passen op praktijkvoorbeelden in de sport. 

In het kort

  1 dagDuur
  8 uur in totaalStudiebelasting
  hboNiveau
  € 395,-Kosten

  Let op! Deze 1-daagse cursus wordt gegeven via de Business of Sport Academy en aanmelding loopt via die website.

Cursussen en opleidingen HAN SENECA beoordeeld met een 8,0

De cursussen en opleidingen van HAN SENECA worden door de cursisten beoordeeld met gemiddeld een 8,0. Liefst 96% van de cursisten beveelt de door hen gevolgde cursus op het gebied van sport, bewegen en gezondheid aan. Dat blijkt uit cijfers van reviewwebsite  Kiyoh.nl .

student en docent pratend in de gang

HAN SENECA en een leven lang leren

Waarde van sport in beeld brengen

De sportmarkt ontwikkelt zich van een sector met veel vrijwilligers naar een professionele sportindustrie met een grote maatschappelijke belangstelling en toenemende geldstromen. Door deze ontwikkelingen krijgen veel organisaties in en rondom de sport te maken met nieuwe financieringsvraagstukken. De cursus gaat in op de waarde van sport voor de economie en de samenleving. Hierdoor krijgt u beter inzicht in wat de economische waarde van sport en bewegen nu concreet betekent voor u of uw eigen organisatie!

Voor wie?

Voor sportprofessionals die veel te maken hebben met de publieke financiering van sportvoorzieningen, het vergroten van de impact van sportevenementen en het inzetten van sport als middel om maatschappelijke doelen te behalen, heeft de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een cursus ontwikkeld waarin de economische theorie aan de sportpraktijk wordt gekoppeld.

We maken gebruik van de laatste wetenschappelijke kennis, leren van best-practises in het werkveld en reiken economische tools aan om toe te passen in uw eigen werksituatie. Hierdoor ontstaan inzichten en werkwijzen om efficiënter en effectiever (publieke) middelen aan te wenden of grotere maatschappelijk rendementen te realiseren.

Programma

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten waarin 2 thema’s zullen worden behandeld. 

1. Economie van de breedtesport
De economische crisis heeft in veel gemeenten en sportclubs de discussie over de kosten flink doen oplaaien. Maar tegenover de kosten staan ook baten die bij verschillende stakeholders terecht komen. Binnen dit thema staan we stil bij de betaalbaarheid van sportaccommodaties, de bijzondere relatie tussen sportclubs en gemeenten en de prijselasticiteit van sport.

2. Economie van sportevenementen
Dat sportevenementen veel voor de samenleving kunnen betekenen is bekend. Maar op welke manier kan de economische en maatschappelijke impact van een sportevenement worden vastgesteld en worden vergroot? Binnen dit thema duiken we in de economische literatuur om de meest gemaakte fouten bij impactstudies te leren kennen, leren we de standaardrichtlijnen van de Werkgroep Evaluatie Sportevenementen toe te passen en denken we na over het vergroten van de economische en maatschappelijke spinoff.

Toetsing
Aan het einde van de opleiding wordt u gevraagd een presentatie te geven van een praktijkcasus waar u een economische beschouwing op geeft.
 

Sports Economics & Strategic Sports Management

De maatschappelijk en economische waarde van sport vergroten, dat is waar experts binnen het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS) zich mee bezig houden. Het scala waarin HAN SENECA onderzoek doet naar effecten van sport en sportevenementen is breed. Zo onderzoeken experts de zogenaamde prijselasticiteit van contributies bij sportverenigingen en sportbonden, waardoor ze inzicht krijgen wat hun leden verwachten in ruil voor hun contributiegeld.

Afmelden

Wilt u de inschrijving voor deze cursus annuleren? Dat kan tot 2 weken van tevoren kosteloos. Hierna worden er kosten in rekening gebracht. De hoogte daarvan is afhankelijk van hoe ver u zich van tevoren hebt afgemeld.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300

Nieuwsgierig?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan voor je open!