Cursus Doorstroomprogramma Onderwijsassistent

Juf leest voor
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 1 februari 2022

Ben jij onderwijsassistent en wil je het liefst leraar basisonderwijs worden? En heb je een mbo-opleiding niveau 4 afgerond? Grijp dan je kans en volg het Doorstroomprogramma Onderwijsassistent.

In het kort

  6 maandenDuur
  MBO-4Niveau
  €1.500Kosten
  20 uur per weekStudiebelasting
  woensdagavondLesdag

Wat ga je doen

Onder begeleiding van docenten werk je in een half jaar toe naar het succesvol afronden van de toelatingstoetsen voor de pabo. Je krijgt verdiepingsstof en je kunt een aantal vakken op de pabo volgen. 

Doelen

Je toont aan dat je de toelatingstoetsen hebt afgerond. Je laat zien dat het goed zit met je rekenvaardigheden. Je studievaardigheden zijn goed en je kunt een studie op hbo-niveau aan.
Op deze manier ontdek je samen met je studiecoach of het mogelijk is om versneld (in 3,5 jaar) je diploma leraar basisonderwijs (pabo) te halen. 

Programma

De opleiding bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur. Daarin word je voorbereid op de toelatingstoetsen natuur en techniek, aardrijkskunde, geschiedenis en de rekentoets. En krijg je ondersteuning bij het werken aan de onderdelen Cultuur en Kijken naar kinderen in combinatie met regelmatig oefenen voor de Wiscat (rekentoets). 

Voor het intakegesprek formuleer je leerdoelen waar je als onderwijsassistent aan gaat werken binnen je eigen werkomgeving. Je werkt aan je portfolio onder begeleiding van je studiecoach en in overleg met je leidinggevende. Onder begeleiding van de leercoach van de pabo verantwoord jij je eigen handelen op de werkplek. 

Met het ontwerpen van een leerarrangement voor leerlingen rondom een cultureel onderwerp ontwikkel je vaardigheden voor het hbo. Na ongeveer 12 weken vindt er een beoordelingsmoment plaats op jouw school. 

Starten

Via deeltijd.po@han.nl kun je aangeven dat je wilt starten. Zet in het onderwerp van de mail 'Doorstroomprogramma onderwijsassistent'. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een online voorlichtingsbijeenkomst.

De opleiding start in februari (of zodra er 12 deelnemers zijn).