Cursus Cyber Security

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start op 19 december 2019

Voor nagenoeg iedere organisatie speelt de afhankelijkheid van informatiesystemen  en online activiteiten. De technologische ontwikkelingen stellen ons tot van alles in staat.

Voor nagenoeg iedere organisatie speelt de afhankelijkheid van informatiesystemen  en online activiteiten. De technologische ontwikkelingen stellen ons tot van alles in staat. Maar ‘Cyber’ brengt niet alleen maar ‘mooie kansen’ voor u. In de cursus Cyber Security nemen we u mee in de cyberwereld: hoe ziet deze wereld eruit, welke actoren zijn er actief, welke motieven spelen er en welke risico’s brengt dit met zich mee voor uw organisatie? En hoe kunt u uw organisatie hiertegen beter beschermen?

In het kort

  8 dagenDuur
  18:30-21:30Tijd
  € 2495,-Kosten
  DeeltijdVariant
  CertificaatResultaat

Volg de cursus Cyber Security

Cyber Security is een actueel thema en niet voor niets. We maken steeds vaker en steeds meer gebruik van technologie die ons in staat stelt efficiënter te werken, effectiever onze klanten te bedienen en nieuwe innovatieve diensten en producten te ontwikkelen.

Maar er zit ook een schaduwzijde aan deze digitale wereld. Hoe ziet die verborgen schaduwwereld er nu eigenlijk uit en wat zijn de risico's voor uw organisatie? In de cursus Cyber Security nemen we u mee in deze wereld en krijgt u zicht op de verschillende ontwikkelingen, de risico's en maatregelen.

De cursus onderscheidt zich van anderen door een 'Attack & Defend' structuur waarbij de verschillende manifestaties van dreigingen worden afgewisseld met een kijk op risico's en maatregelen vanuit een defensief perspectief. U kijkt dus niet alleen naar de trends en technieken die voorkomen, maar ook naar de wijze waarop deze uw organisatie kunnen raken en wat u kunt doen om uw organisatie weerbaarder te maken.

Met 'Attack & Defend' krijgt u op een praktische en pragmatische wijze kennis van de theorie en de praktijk en inzicht in de belangrijkste risico's. Tijdens de cursus wordt op iteratieve wijze samen met u een aanvalsplan voor de verdediging gemaakt, dat u baseert op uw eigen organisatie. Hierdoor heeft u na de leergang een praktisch toepasbaar plan voor uw eigen organisatie.

Voor wie

 • U bent in uw functie verantwoordelijk voor informatiesystemen, beveiliging van informatie of hebt een algemeen belang bij een beter zicht op risico’s in relatie tot digitale ontwikkelingen.
 • U heeft hbo- of hoger niveau.
 • Specifieke kennis van techniek of informatiebeveiliging is niet noodzakelijk.
 • De cursus is niet bedoeld voor ervaren beveiligingsdeskundigen.
 • U heeft een redelijke beheersing van de Engelse taal. De cursus wordt in het Nederlands gegeven, maar veel studiemateriaal is Engelstalig.

Programma

Doelstelling van de cursus is inzichten en praktische handreikingen te bieden om binnen uw organisatie de juiste aandacht te kunnen geven aan Cyber Security. Onderdeel van de leergang is het opstellen van een toepasbaar Plan van Aanpak gericht op de eigen organisatie.

Onderwerpen

 • Cyber Security - Introductie
 • Uitval van ICT
 • Overname van ICT
 • Publicatie van informatie
 • Diefstal van informatie
 • Digitale spionage
 • Offensieve cybercapaciteiten
 • Cyber Security – Presentaties en afsluiting

Alle actuele en voorkomende dreigingen, technieken, aanvalsvormen en beschermingsmaatregelen komen aan de orde. Uiteindelijk heeft u een breed inzicht in de verschillende onderwerpen en een ruim overzicht van mogelijkheden om binnen de eigen organisatie de bescherming en weerbaarheid tegen de verschillende dreigingsvormen te verbeteren.

Docenten

Hoofddocent van de cursus Cyber Security is de heer Michael Pols, Information Security Consultant bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties (MINBZK/Logius) en freelance Information Security Consultant bij The Future Group . Daarnaast zullen nog 3 andere security experts van The Future Group hun medewerking verlenen als gastdocent.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Werkwijze

Toetsing
Na afloop van de cursus Cyber Security ontvangt u een HAN Certificaat. Ook ontvangt u informatie over de post hbo-opleiding Cyber Security Professional die u na deze cursus kunt volgen (duur 9 maanden). Met deze post hbo-opleiding kunt u zich verder specialiseren in het domein Cyber Security.

Workshop Cyber Risk Management
Voorafgaand aan de cursus Cyber Security kunt u de workshop Cyber Risk Management volgen.

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel je vraag aan HAN ICT en Media. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen of appen?

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van ICT & Media, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

Er is geen omschrijving beschikbaar