Crash Course Circulair Bouwen

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Het Klimaatakkoord doet een hoop stof opwaaien. We willen minder CO2 en méér recycling. We willen schoner produceren en geen grondstoffen verspillen. In de bouwsector is de impact enorm: de economie moet in 2050 volledig circulair zijn. Wat betekent dat precies? En hoe krijgen we het voor elkaar?

Crash Course Circulair Bouwen

In het kort

  2 dagenDuur
  15:30-20:00Tijd
  € 700Kosten
  DeeltijdVariant
  Bewijs van deelnameResultaat

Om de huidige Nederlandse economie te veranderen in een circulaire economie zijn 3 strategische doelstellingen geformuleerd:

 • Het hoogwaardig benutten van grondstoffen in bestaande ketens.
 • Waar nieuwe grondstoffen nodig zijn, fossiele, kritieke en niet duurzaam geproduceerde grondstoffen vervangen door duurzaam geproduceerde, hernieuwbare en algemeen beschikbare grondstoffen.
 • H et ontwikkelen van nieuwe productiemethodes. 

Voor bouw- en installatiebedrijven, de toeleverende industrie maar ook voor architecten en ingenieursbureaus gaat er veel veranderen. De cursus is vooral bedoeld als een brede verkenning waarbij alle relevante aspecten van circulair bouwen kort aan de orde komen.

Programma

Deze Crash Course bestaat uit 2 dagen2 sessies waarin u in de wereld van de circulaire economie duikt.  

 

Dag 1 

De huidige lineaire economie is een model dat niet langer houdbaar is. Maar wat is nu precies een circulaire economie? Hoe kom ik tot een circulair bouwproces? 

 

Dag 2 

Tal van bedrijven proberen op hun eigen wijze al invulling te geven aan een circulair bouwproces. Hoe doen zij dat? Welke voorbeelden zijn er al? 

Verdere Informatie

Maak kennis met de docent

Ron werkte eerder bij een van de grootste Nederlandse bouwondernemingen aan verduurzaming. Inmiddels is hij docent en eigenaar van GFSC Consultants and Engineers: een internationaal adviesbureau gespecialiseerd in sustainable business development in de gebouwde omgeving. Hij kan dus uit 1e hand vertellen wat er komt kijken bij duurzaam en circulair bouwen.

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel uw vraag aan HAN Built Environment. We helpen u graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 365 8139

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Built Environment, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.