Cursus Conversiegericht schrijven

Overlegen en samenwerken
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open avonden, meeloopdagen, etc.
 • 20
  Nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00 - 2019
 • 20
  Nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00 - 2019

De opleiding start op 1 november 2019

De cursus Conversiegericht schrijven staat in het teken van beïnvloeding via goede teksten. Aan de hand van treffende voorbeelden en leerzame (schrijf)oefeningen verbeter je je schrijfvaardigheden.

Cursus Conversiegericht schrijven

Je doet je uiterste best om bezoekers naar je website te trekken. De waarde van relevante en unieke content is je bekend, je doet veel moeite om de (potentiële) klant te interesseren. De bezoekers komen nu wel binnen, maar doen ze ook wat jij wilt dat ze doen? Een product bestellen, offerte aanvragen of een afspraak maken? Tijdens de cursus Conversiegericht schrijven bekijken we wat de invloed van tekst is in dit proces. Aan de hand van treffende voorbeelden en leerzame (schrijf)oefeningen verbeter je je schrijfvaardigheden. En het mooie is: je kunt ze direct gebruiken voor je eigen organisatie.

In het kort

  4 dagdelenDuur
  12 uurContacturen
  € 695,-Kosten

Doel

De cursus Conversiegericht schrijven staat in het teken van beïnvloeding via goede teksten. Het doel is hierbij altijd: jouw klant motiveren de juiste actie te ondernemen. We gaan niet alleen in op de theorie rondom conversie-optimalisatie en beïnvloeding, maar gaan vooral ook praktisch aan de slag. Je leert nieuwe vaardigheden aan om gemakkelijker tot een goed lopend verhaal te komen. Daarbij gebruik je tips en trucs om de tekst conversiegericht te maken én de balans te behouden met SEO en natuurlijk de leesbaarheid van de tekst. Deze nieuwe vaardigheden zorgen voor een vlotter een doelgerichter schrijfproces.

Voor wie

De cursus Conversiegerichts schrijven is bedoeld voor iedereen die zijn/haar teksten wil optimaliseren om er meer conversie mee te realiseren. Dit kunnen tekstschrijvers, communicatiemedewerkers, online marketeers of andere geïnteresseerden zijn. Enige ervaring met het schrijven van webteksten is gewenst.

Programma

Het programma van de cursus bestaat uit 4 dagdelen (avonden) van 3 uur. Je krijgt uitleg over belangrijke factoren in het proces van conversie-optimalisatie. Met behulp van praktijkvoorbeelden en laagdrempelige (schrijf)opdrachten leer je beïnvloedingsprincipes toe te passen en kan je kritisch naar je eigen schrijfstijl kijken.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Conversie, doelen stellen en meten
 • Kenmerken conversiegerichte tekst
 • Beïnvloedingsprincipes
 • Tekstopbouw, schrijfstijl en carewords
 • Conversie vs. engagement en loyaliteit
 • Balans tussen conversiegerichtheid/SEO/leesbaarheid

Docent

De cursus wordt verzorgd door Carolien de Boer, eigenaar van Tekstzinnig. Dankzij ruim 10 jaar ervaring op het gebied van (content) marketing voor diverse commerciële partijen, heeft Carolien zich vooral gespecialiseerd in het schrijven en strategisch inzetten van webteksten en blogs.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300