Cursus Continu verbeteren met Lean

eceonomie-management-recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start18 november 2021 en 10 februari 2022

Act smart, think Lean! Je organisatie is in beweging. Klanten zijn veeleisend. Kosten moeten dalen. Het aanbod moet verbeteren. Jij weet hoe je een verbeterproject opzet en neemt collega’s mee in de positieve flow. Iets voor jou? Volg de Green Belt opleiding Continu Verbeter met Lean. Meld je aan!

De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden weer fysiek op de HAN plaats. Uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen: zo is het dragen van een mondkapje binnen het gebouw verplicht en volg je de bijeenkomsten op 1,5 meter afstand van de andere deelnemers.

In het kort

  3 - 6 maandenDuur13 dagdelen
  13.00-17.00 uurLestijdenTweewekelijks een bijeenkomst
  hboWerk- en denkniveau
  Ca. 8 uurStudiebelasting per week
  € 3250,-Kosten

Voor wie is de Green Belt opleiding Continu Verbeteren met Lean?

Werk jij als leidinggevende of ben je project- of procesmanager? Wil jij ook graag de verbinder, de facilitator zijn die een Lean en continu verbeteren binnen jouw organisatie echt op de kaart zet? En mensen hierin meekrijgt? Dan is de Green Belt opleiding Continu Verbeteren met Lean iets voor jou!

Waarin onderscheidt deze opleiding zich van andere Green Belt opleidingen?

 • Tijdens de opleiding doe je een uitgebreid verbeterproject in je eigen organisatie dat geheel wordt begeleid door experts van het HAN Lean QRM centrum. 
 • Je levert drie keer een A3 aan. Dit is tussentijds resultaat van je lean verbeterproject. Hierop word je tijdens de sessies gecoached, zodat je goede vervolgstappen in je project kan zetten.
 • Er is veel aandacht voor het meenemen van mensen in het verbeter/veranderproces. Ook kijk je daarbij zelf regelmatig in de spiegel, waardoor je ook leert hoe jij zelf in de verandering zit.
 • De mate van interactiviteit van de training is erg hoog. Theorie wordt afgewisseld met oefeningen, spellen en opdrachten. De training is opgezet als een Leantraject en we werken dan ook volgens de Lean principes.
 • Lean gaat over samen tot resultaat komen. Ook hieraan werken we in de training, doordat we de meeste aangereikte hulpmiddelen in de groep toepassen. 
 • Aan het einde van de opleiding ben je volledig gecertificeerd en ben je als facilitator in staat om zelf een Leantraject te begeleiden.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de Green Belt opleiding Continu Verbeteren met Lean? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Programma Continu Verbeteren met Lean

Je gaat vanaf het begin van de opleiding aan de slag met je eigen verbeterproject. Je past de lesstof dus direct toe in je eigen organisatie. Je krijgt zo een goed beeld wat Lean is en hoe je er in jouw organisatie mee kunt werken. In de hele opleiding is er veel aandacht voor verandermanagement: hoe krijg je je   collega’s mee, zodat je de kans op succes sterk vergroot? Je leert hoe je hen actief betrekt bij continu verbeteren. Zo ontwikkel je samen met je collega’s verbeterroutines die ook na de praktijkopleiding stand houden en zo verdient de investering in de training zich direct terug.

De A3-methodiek vormt de rode draad in de opleiding. Aan bod komen:

 • Aanleiding 
 • Huidige situatie  
 • Doelstelling 
 • Root Cause Analyse
 • Toekomstige situatie en maatregelen 
 • Planning en uitvoering 
 • Borging en Monitoring 

Bij ieder thema krijg je uitleg over het toepassen van de juiste Lean-tools. Er is ook aandacht voor Lean- verandermanagement, -leiderschap en -cultuur elementen, om voor draagvlak te zorgen voor nieuwe ideeën. Er is volop ruimte voor je eigen vragen en onderlinge feedback. 

Verdere informatie

Meer projectmatig-gerelateerde opleidingen

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Projectmanagement? Op deze overzichtspagina vind je het gehele aanbod aan (post-)hbo opleidingen en cursussen op projectmanagement-gebied bij de HAN.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300