Cursus Coach-scan traject

Meld je aan
Startdatum in overleg
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum in overleg

Een trainer/coach wil het beste uit zijn sporter halen. Op deze manier krijgt u inzicht in de eventuele verbeterpunten om zo een ontwikkeling door te kunnen maken als trainer/coach.

In het kort

  3 dagdelenDuur
  18 uur in totaalStudiebelasting
  8 uur per weekStudiebelasting
  mbo+Niveau
  € 300,-Kosten

HAN SENECA en een leven lang leren

Coach-scan is een traject waarbij wordt afgetrapt met het inlaten vullen van de coach-scan door de eigen sporters. Op 3 hoofdthema's wordt vervolgens ingegaan:

 • Zelfregulatie
 • Sportpsychologie en begeleiden
 • Veilig sportklimaat

Daarna wordt er op elk thema een workshop aangeboden waarbij theorie en handvatten worden gegeven om mee aan de slag te kunnen.

Vervolgens zijn er aantal weken om hiermee aan de slag te gaan als trainer/coach en dan na een aantal weken volgt wederom het invullen van de coach-scan door de eigen sporters waarbij gekeken kan worden of de trainer/coach hierin is ontwikkeld. 

Voor wie?

Trainers en coaches die graag meer inzicht willen in hoe de sporters kijken naar het handelen van hun trainer/coach. Het gaat dan vooral om verenigingstrainers/coaches, met weinig of meer ervaring.

Inhoud van de workshops

 • Zelfregulatie: Binnen deze workshop maken coaches/trainers kennis met zelfregulatie en de didactische methode ZIPcoach;
 • Sportpsychologie en begeleiden: Binnen deze workshop wordt coaches/trainers uitgelegd welke handvatten er zijn om sporters beter te kunnen ondersteunen en begeleiden in de sport.
 • Veilig sportklimaat: Binnen deze workshop wordt ingegaan op de rol van de trainer/coach binnen het veilige sportklimaat en waar rekening mee gehouden kan worden om dit te optimaliseren.
   

Hoe aan te vragen?

Dit traject kan vanuit een vereniging worden aangevraagd en dan zal alles op de eigen vereniging plaatsvinden, maar kan ook door een groep individuele trainers/coaches worden aangevraagd en dan zal dit op een locatie van de HAN in Arnhem plaatsvinden.

Afmelden 
Wilt u de inschrijving voor deze cursus annuleren? Dat kan tot twee weken van tevoren kosteloos. Hierna worden er kosten in rekening gebracht. De hoogte daarvan is afhankelijk van hoe ver van tevoren u afmeldt. 

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262