Cursus Circulair Bouwen (basis)

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 1jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

De opleiding start 8 september 2022

Het Klimaatakkoord doet een hoop stof opwaaien. We willen minder CO2 en méér recycling. We willen schoner produceren en geen grondstoffen verspillen. In de bouwsector is de impact enorm: de economie moet in 2050 volledig circulair zijn. Wat betekent dat precies? En hoe krijgen we het voor elkaar?

Circulair Bouwen Basis

In het kort

  2 dagenDuur
  15:30-20:00Tijd
  € 750Kosten
  DeeltijdVariant
  Bewijs van deelnameResultaat

Om de huidige Nederlandse economie te veranderen in een circulaire economie zijn 3 strategische doelstellingen geformuleerd:

 • Het hoogwaardig benutten van grondstoffen in bestaande ketens;
 • Waar nieuwe grondstoffen nodig zijn, fossiele, kritieke en niet-duurzaam geproduceerde grondstoffen vervangen door duurzaam geproduceerde, hernieuwbare en algemeen beschikbare grondstoffen;
 • Het ontwikkelen van nieuwe productiemethodes.

Voor bouw- en installatiebedrijven, de toeleverende industrie maar ook voor architecten en ingenieursbureaus gaat er daarom veel veranderen.

Deze cursus is vooral bedoeld als een brede verkenning, waarbij alle relevante aspecten van circulair bouwen kort aan de orde komen.

Programma

De cursus Circulair Bouwen Basis bestaat uit 2 dagen: 2 sessies waarin je in de wereld van de circulaire economie duikt.  

Dag 1
De huidige lineaire economie is een model dat niet langer houdbaar is. Maar wat is nu precies een circulaire economie? Hoe kom ik tot een circulair bouwproces? 

Dag 2 
Veel bedrijven in de bouwsector proberen al op hun eigen wijze invulling te geven aan een circulair bouwproces. Hoe doen zij dat? Welke voorbeelden zijn er? 

bouwkunde deeltijdstudent laptop telefoon

Verdere informatie

Maak kennis met de docent

Ron van Wijk werkte eerder bij 1 van de grootste Nederlandse bouwondernemingen aan verduurzaming. Inmiddels is hij docent en eigenaar van GFSC Consultants and Engineers: een internationaal adviesbureau, gespecialiseerd in sustainable business development in de gebouwde omgeving. Hij kan dus uit 1e hand vertellen wat er komt kijken bij duurzaam en circulair bouwen.

1 juni 2022Kom naar de Open Avond Deeltijd

Kom sfeer proeven tijdens onze Open Avond Deeltijd. Stel je vragen en kom alles te weten over het post-hbo aanbod op het gebied van Bouw en Infra.

 

316767 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Bouw en Infra in Connectr

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien in jouw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Built Environment. Variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post-hbo) cursus, tot meerjarige (bachelor- of Ad-) opleidingen.