Cursus Certified Big Data Consultant

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start op 3 maart 2020

Big Data winnen terrein. Bedrijven verzamelen enorme hoeveelheden gegevens over klanten, afnemers en activiteiten. Andere data worden automatisch verzameld door ingebouwde sensoren en chips in mobiele apparaten en auto’s, en via multimedia, smartphones en social media. Wat te doen met al die info?

In het kort

  8 lesdagenDuur
  13:45-17:00Tijd
  € 2995Kosten
  DeeltijdVariant
  CertificaatResultaat

Machine én mens

Verbeterde technologieën hebben het makkelijker gemaakt om data te zoeken, te filteren en om taken te automatiseren. Toch blijft het analyseren van data door middel van menselijke intelligentie onmisbaar. Het gaat uiteindelijk om het samenbrengen van technologie en human resources. De trend en verwachting voor de komende tijd is dat er een tekort zal zijn aan gekwalificeerde medewerkers die Big Data goed kunnen analyseren. 

Verdere Informatie

Programma

De modules:

Module 2 : Big Data Analysis & Technology Concepts

 • Deze module behandeld de Big Data Analysis Life Cycle, de Big Data Analysis Concepts, de Technology Considerations en de Technology Concepts. 

Module 3: Big Data Analysis & Technology Lab 

 • Deze module bevat geen nieuwe theorie – in plaats daarvan gaat u aan de slag met praktijkoefeningen over de stof van de workshop-module Fundamental Big Data en module 2. Daarbij staan het beoordelen van (denkbeeldige) praktijksituaties, het inrichten van Big Data omgevingen en het oplossen van diverse problemen met behulp van Big Data gereedschap centraal. Module 3 bestudeert u zelfstandig. 

Module 4: Fundamental Big Data Analysis & Science  

 • Deze module bestaat uit een bespreking van de essentie van de Big Data analyse-algoritmen en van de toepassing van datamijnbouw en wiskundig-statistische technieken. 

Module 5: Advanced Big Data Analysis & Science  

 • Module 5 is een verdiepingstraining waarin de toepassing van een aantal geavanceerde analysetechnieken wordt besproken. Aan bod komen lerende algoritmen, datavisualisering, diverse vormen van datavoorbewerking en het draaien van queries op de data. 

Module 6: Big Data Analysis & Science Lab  

 • De opzet van deze module is te vergelijken met die van module 3. Module 6 bevat dus geen nieuwe theorie, maar praktijkoefeningen over de stof van modules 4 en 5. U bestudeert (zelfstandig) een aantal mogelijke praktijksituaties, waarin u moet beoordelen welke Big Data strategieën en -technieken al dan niet kunnen worden toegepast om de problemen op te lossen en te voldoen aan de vereisten van de casus. 

Module 7: Fundamental Big Data Engineering  

 • Module 7 behandelt Sharding en Replication, CAP, ACID en BASE, de diverse soorten NoSQL-databases en het MapReduce-algoritme.  

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel je vraag aan HAN ICT en Media. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen of appen?

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van ICT & Media, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.