Cursus Buurtsportcoach

Hardloopwedstrijd
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Werken aan een sportieve wijk vereist een structurele, integrale en gebiedsgerichte aanpak, die aansluit bij de situatie en beleving van wijkbewoners. Het in beweging brengen van wijkbewoners gaat niet vanzelf.

Buurtsportcoach

Werken aan een sportieve wijk vereist een structurele, integrale en gebiedsgerichte aanpak, die aansluit bij de situatie en beleving van wijkbewoners. Het in beweging brengen van wijkbewoners gaat niet vanzelf. Het vereist een lange adem en veel deskundigheid. Buurtsportcoaches zijn de professionals die vorm en inhoud geven aan deze sportieve ambitie. Om als buurtsportcoach aan de slag te kunnen met de grote diversiteit aan vraagstukken en doelgroepen, is er nu de cursus Buurtsportcoach.

In het kort

  1 bijeenkomstDuur
  In overlegStartdatum
  8 uurContacturen
  € 299,- ppKosten

Voor wie

De scholing Buurtsportcoach is geschikt voor onder andere buurtsportcoaches, combinatiefunctionarissen, docenten Lichamelijke Opvoeding en Sportkundigen. De cursus wordt gegeven op hbo niveau en richt zich op stragische en tactische beslissingen. Na het volgen van deze scholing heb je de basis gelegd voor het wijkactieplan en ben je bekwaam in de wijze waarop je dit samen met mensen uit de buurt en de professionals uit de wijk vorm en inhoud aan te geven. 

Het is ook mogelijk om deze cursus incompany te volgen. In deze incompany training vindt de cursus binnen de muren van jouw eigen organisatie plaats, zonder deelnemers van buitenaf. Je leert, samen met collega’s, binnen de context van de eigen organisatie. Je kunt de cursus helemaal naar eigen wens invullen: de duur van het traject, met of zonder coaching, met of zonder assessments, etc. Wij maken een opleiding dan helemaal op maat voor jou.

Deze training is ontwikkeld binnen het EVC-traject, onder andere samen met het Kenniscentrum (KC) Sport.

Wil je meer informatie ontvangen over onze opleidingen en trainingen? Of wil je eens verkennen welke andere mogelijkheden er zijn om het leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie op een stevige manier vorm te geven? Neem dan contact op met HAN SENECA:

T (024) 353 12 62  

E seneca@han.nl

HAN SENECA en een leven lang leren

Programma

In deze scholing ga je samen met andere professionals aan de slag om een wijkactieplan te formuleren. Je leert je de nieuwste technieken en inzichten voor het realiseren van een sportieve wijk. De onderstaande onderwerpen komen terug in het scholingsaanbod.

 1. Kader en achtergronden wijkgericht werken. Wat zijn werkzame principes? Waar moet je op letten? Hoe pak je dat precies aan?
 2. Diagnosticeren van wijkprofiel en verantwoorden van keuze doelgroep. Hoe kom je tot een goed beeld van je wijk. Het opstellen van een compleet en overzichtelijk wijkprofiel biedt een goede basis voor blijvend succes.
 3. Verdieping in wensen en behoeften doelgroep. Wat wil de doelgroep zelf en hoe kunnen ze actief betrokken worden in de realisatie van hun wijk? In dit onderdeel leer je meer over actieve participatie en manieren om de wensen en behoeften in beeld te brengen.
 4. Selectie sport- en beweegaanbod op basis van solide kennisbasis. Het aanbod van sport en beweegaanbod is groot. Hoe kom je tot een passend sport en beweegaanbod. In dit onderdeel ga je op zoek naar best practices en kom je op basis van de theorie tot een passend programma.
 5. Stimuleren van samenwerking in de wijk middels interactieve beleidsontwikkeling en projectmatig werken. ‘Alleen kun je niets. Je moet het samen doen.’ Het faciliteren en begeleiden van samenwerking vraagt vakmanschap. Je leert wat werkzame principes zijn en hoe je invloed kunt uitoefenen binnen deze samenwerking.
 6. Een gerichte wijkaanpak ontwikkelen passend bij de (op)gestelde doelen en waarin burgerparticipatie een belangrijke rol heeft.
 7. Je wijk in de sportlight zetten door inzet van social marketing. Iedereen mag weten dat jullie een gezonde wijk zijn. Met social marketing laat je zien wat je met elkaar in huis hebt.
 8. Evalueren en borgen van de sportieve wijkaanpak. 

De bovenstaande thema’s zijn als los onderdeel te geven en vormen samen een integraal en elkaar opvolgend geheel.
 

Werkwijze

Tijdens de bijeenkomst ga je stap voor stap aan de slag met het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van een wijkactieplan. Tijdens de bijeenkomst doorlopen we de onderdelen van het wijkactieplan. Verder worden er diverse instrumenten aangereikt die je helpen bij de realisatie van het wijkactieplan. De bijeenkomsten zijn interactief. Een actieve inbreng is een vereiste. 

Certificaat
Na afloop van de scholing ontvang je als deelnemer een certificaat.

Cursus Buurtsportcoach als organisatie afnemen?

Wilt u als organisatie dat meerdere medewerkers tegelijk de cursus Buurtsportcoach volgen? Dan kunt u ook en incompany cursus Buurtsportcoach afnemen. In overleg met de organisatie wordt dan een datum, de studielast en eventueel aangepaste inhoud besproken, zodat het geheel op maat voor de organisatie aangeboden wordt.

Klik hier voor meer informatie

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262