Cursus Blockchain: fuzz, hype, vernieuwend, verstorend?

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open avonden, meeloopdagen, etc.
 • 20
  Nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00 - 2019

De opleiding start op 26 november 2019

Blockchain-technologie is een verstorende technologie die de wereld op een manier gaat veranderen zoals ook het internet heeft gedaan. Maar wat is blockchain-technologie nu precies? Hoe krijgt uw bedrijf of organisatie hiermee te maken? Deze cursus geeft het antwoord op deze vraag.

In het kort

  1 dagDuur
  13:30-16:30Tijd
  € 395Kosten
  DeeltijdVariant
  Bewijs van deelnameResultaat

Als bedrijf of organisatie heeft u op dit moment vier opties om te reageren op de huidige ontwikkelingen rondom blockchain:

1 - Niets doen
Eigenlijk is dit al geen optie meer. Alhoewel de blockchain-technologie relatief nog in de kinderschoenen staat en het nog een tijdje zal duren voordat de technologie zijn weg naar het grote publiek heeft gevonden, moeten bedrijven en organisaties zich minimaal oriënteren op de mogelijkheden en eisen die deze technologie met zich meebrengt.

2 - Onderzoeken welke rol blockchain gaat spelen binnen uw sector
Zijn andere partijen binnen uw branche al bezig om hun producten met blockchain te verbeteren? Het is verstandig om dat uit te zoeken. Als ondernemer kunt u er baat bij hebben om te kiezen voor partijen die experimenteren met blockchain. Mogelijk leveren zij betere diensten waar uw bedrijf zijn voordeel mee kan doen.

3 - Proactief met blockchain aan de slag gaan
Een blockchain werkt optimaal als alle relevante spelers deelnemen. Zodra uw klanten of toeleveranciers actief aan de slag gaan met blockchain, moet u zich ook proactief opstellen. Anders loopt u het risico buitenspel te worden gezet doordat uw concurrenten sneller innoveren. Verken daarom welke processen u via blockchain kunt verbeteren. Ook gaat u in gesprek met klanten en leveranciers die al gebruik maken van de techniek.

4 - Zelf een blockchaintoepassing ontwikkelen
Binnen sommige sectoren vormt blockchain een ernstige bedreiging voor gevestigde partijen en procedures omdat blockchain taken (gedeeltelijk) kan vervangen. Denk bijvoorbeeld aan accountants, notarissen en bankiers. Op tijd in actie komen is de enige strategie om in de toekomst bestaansrecht te behouden. Zelf een blockchain-toepassing ontwikkelen of ermee experimenteren is de meest proactieve stap die u als ondernemer nu kunt nemen.

In de workshop ‘Blockchain: fuzz, hype, vernieuwend, verstorend?’ kijkt u naar het scenario dat op dit moment het best past bij uw bedrijf of organisatie en de te nemen stappen die u gaat zetten.

Programma

Doelstelling
Na de workshop gaat u naar huis met voldoende kennis en inzicht om gefundeerd een oordeel  te vellen in de discussie of blockchain en zo ja, in welke vorm blockchain voor u en uw ketenpartners toegevoegde waarde heeft. Daarnaast  krijgt u het bewustzijn dat het in hoog tempo duidelijk wordt dat blockchain geen fuzz of hype is, maar een blijvertje waaraan u serieus aandacht zult moeten besteden.

Onderwerpen

 • Wat is blockchain?
 • Waar komt het vandaan?
 • De eerste blockchain-toepassingen (bitcoin, ethereum, latere toepassingen)
 • Voor- en nadelen
 • Reëel perspectief voor de toekomst
 • Eigen inschatting: ga ik met blockchain te maken krijgen?
 • Hoe past de blockchain in de technologische ontwikkeling van mijn bedrijf en bedrijfstak?

Gastdocent
De workshop wordt verzorgd door Pieter van Lierop MSc (FCCI), directeur van Van Lierop Cyber Solutions, bureau voor training, advies en onderzoek (OSINT, Cybercrime, Big Data, Virtual Currencies en Blockchain). Daarnaast werkt Pieter als cybercrime specialist voor het Financial Advanced Cyber Team binnen de Belastingdienst/FIOD.

Snel antwoord

Vragen over de training, cursus of opleiding?
Stel je vraag aan HAN ICT en Media. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen of appen?

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van ICT & Media, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

Er is geen omschrijving beschikbaar