Cursus Op weg naar de beroepsregistratie lerarenopleiders (VELON)

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
 • Meld je vast aan
 • Meer informatie...
  Brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
   Stel al je vragen aan een specialist
  • Stel een snelle vraag
   Aan het HAN VoorlichtingsCentrum

  De startdatum is nog niet bepaald

  Als lerarenopleider staat u aan de basis van de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Door te werken aan de beroepsregistratie krijgt u meer zicht op uw eigen functioneren en ontwikkeling als opleider van leraren.

  In het kort

   € 485Kosten
   5 bijeenkomstenDuur
   45 uur in totaalStudiebelasting
   3 uurContacturen
   hbo+Niveau

  Voor wie

  Deze cursus is bedoeld voor lerarenopleiders uit het vo en mbo die minimaal twee jaar ervaring hebben als schoolopleider. Het opleiden en begeleiden behoort substantieel en structureel tot uw kerntaak.

  Programma en werkwijze

  In deze cursus gaat u samen met collega-schoolopleiders aan de slag met het voorbereiden van de aanvraag ten behoeve van de beroepsregistratie lerarenopleider (VELON). Na een introductiebijeenkomst staat in elke volgende bijeenkomst een onderdeel van het op te bouwen portfolio centraal. Een bijeenkomst bestaat uit twee delen: het bespreken van uitgereikte literatuur die als basis dient voor de bijbehorende standaard én intervisie. Na elke bijeenkomst werkt de deelnemer een deel van het portfolio uit en stuurt voorafgaande aan de bijeenkomst dit onderdeel naar de andere deelnemers. In de bijeenkomst is er ruimte voor peerfeedback aan de hand van de leervraag die de deelnemer inbrengt.

   

  Certificering

  Het ILS heeft een uitwisseling ten behoeve van de beroepsregistratie (VELON) met Hogeschool de Driestar in Gouda. Als uw portfolio is afgerond, wordt het bij collega's van de Driestar ingediend en beoordeeld en vindt er een afsluitend gesprek plaats met de assessor.

  Kosten

  De kosten voor 5 bijeenkomsten bedragen € 485,-.

  Als er gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om het certificeringstraject via de Hogeschool de Driestar te laten verlopen dan bedragen de kosten € 995,- (inclusief 5 bijeenkomsten).

  De kosten voor opname in het beroepsregister (VELON á € 175) zijn hierin niet opgenomen. U dient dit zelf aan te vragen.

  Incompany cursus

  Deze cursus wordt Incompany gegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carla van Rijn. (carla.vanrijn@han.nl)

  Snel antwoord

  Vragen over de opleiding?
  Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

  Liever bellen?

  Bellen: 026 - 369 1300