Opleiding Civiele Techniek (hbo, voltijd) Weg- en Waterbouwkunde - Arnhem

Civiele Techniek wordt ook wel Weg- en Waterbouwkunde genoemd. Je werkt aan de ontwikkeling, het ontwerp en het beheer van infrastructuur voor de inrichting van het land.
Denk maar aan: transport (bruggen, tunnels, viaducten en (water-)wegen), bescherming tegen water (dijken en een stormvloedkering), watermanagement en waterbeheer (gemalen, sluizen, kanalen en afvalwaterzuivering) en openbare voorzieningen (parkeergarages, scholen en ziekenhuizen).
Al tijdens de bacheloropleiding hbo Civiele Techniek ontwerp en bouw jij een jachthaven en een tunnel, leer je alles over het ontwerpen en aanleggen van wegen en sporen en ga je serieus aan de slag met de inrichting van ons land.
Het vakgebied is zo breed, dat er voor jou voldoende uitdaging is.
Wist je dat HAN Civiele Techniek door de Keuzegids Hbo 2019 is verkozen tot topopleiding?
Waar kun je aan de slag na de opleiding hbo Civiele Techniek?
Als civiel ingenieur kun je wereldwijd aan de slag in de projectvoorbereiding, ontwerp, aanbesteding, uitvoering, of in het beheer van civieltechnische werken.
Sleur is er in dit vakgebied niet bij, want elk project is uniek en vraagt om eigen oplossingen. Met de werkgelegenheid in de civiele techniek zit het goed. Er is veel vraag naar goed opgeleide civiele technici. Jouw vooruitzichten op een passende (en goedbetaalde) baan zijn dan ook meer dan uitstekend.
Je gaat bijvoorbeeld bij Ballast Nedam, BAM, Dura Vermeer of Arcadis aan het werk als 3D-ontwerper, constructeur, projectleider, uitvoerder of opzichter. Denk daarbij aan projecten in de weg- en waterbouw, milieutechniek, of aan constructieve projecten.
Extra certificaat bij de opleiding Civiele Techniek: duurzaamheid
Het instituut Built Environment van de HAN heeft het 4-sterrenkeurmerk van de Stichting Duurzaam Hoger Onderwijs. Als enige in de Benelux mogen wij al onze opleidingen duurzaam noemen. Als je afstudeert, ontvang je een extra certificaat, waarmee je kunt aantonen dat duurzame ontwikkeling in jouw opleiding Civiele Techniek is geļntegreerd.
Starten in september 2019?
Wil je in september 2019 starten met Civiele Techniek? Check de volgende pagina's:
Civiele Techniek in deeltijd
Wanneer je al werkt en aan de toelatingseisen voldoet, kun je kiezen uit verschillende deeltijopleidingen.
Meer over: