Dit is je studie Elektrotechniek Energietechniek

Ontwikkel je snel tot energietechnisch engineer met meerwaarde. Je werkt aan systemen om energie slim, duurzaam en veilig over te brengen. Leer het elektriciteitsnet aan te passen, pompinstallaties te ontwikkelen en voertuigen aan te drijven.


 • Systeem engineer

  Je maakt het opwekken van energie haalbaar en zichtbaar maken. Wat is de beste stroomvoorziening en hoe voorkom je kortsluiting?

  hbo-ict serverlokaal docent
 • Service engineer

  Als service engineer los je ter plekke vakkundig storingen op. En je stelt ook proactief technische verbeteringen voor.

  ict studenten project 3
 • Commercieel engineer

  Je checkt constant of de wensen van klanten haalbaar zijn. Waar moet de spanning vandaan komen? En hoe het zit met veiligheidsnormen?

  studenten overleggen met laptop

In 2 jaar je Ad De opbouw van je studie

Het 1e jaar van de Ad opleiding Elektrotechniek/Energietechniek bestaat uit 1 basismodule en 1 hoofdfasemodule. Het jaar daarop ga je verder met nog 2 hoofdfasemodules, inclusief afstudeeropdracht. Je volgt vakken, maar gaat ook aan de slag met concrete opdrachten. Die voer je uit op jouw eigen werkplek: je benut je nieuwe kennis dus gelijk op de werkvloer. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? We bespreken ze graag!

studenten overleggen met laptop

Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.  

studenten overleggen met laptop

Volgende paginaPraktische info

Alles informatie die je nodig hebt voor je begint met de Ad Elektrotechniek/Energietechniek in deeltijd.

studenten overleggen met laptop