Je deeltijdstudie Constructeur Werktuigbouwkunde

Met een associate degree Constructeur Werktuigbouwkunde in deeltijd werk je aan de wereld om je heen. Van duurzame woning tot ijzersterk vrachtschip: jij zorgt voor slimme mechaniek en constructies. Wat je leert, pas je gelijk toe in de praktijk. Dat is fijn, want de branche zit te springen om professionals met kennis van zaken.

werktuigbouwkunde studenten samenwerken

 • Van alle markten thuis

  Van koelinstallatie tot bouwhijskraan: slimme constructies zijn overal nodig. Waar ga jij straks je kennis en kunde inzetten?

  Studenten werken samen
 • Problemen van de baan

  Zwakke plek in het ontwerp van een nieuw viaduct? Jij onderzoekt hoe het beter kan en komt met een steviger constructie.

  ict studenten project 3
 • Tussen ontwerp en constructie

  Je leert productieprocessen van A tot Z overzien: als verbindende schakel tussen ontwerp en bouw leidt je het werk in goede banen.

  werktuigbouwkunde studenten samenwerken

In 2 jaar je AdDe opbouw van Constructeur Werktuigbouwkunde

Het 1e jaar van de associate degree opleiding Constructeur Werktuigbouwkunde in deeltijd bestaat uit 2 basismodules. Het jaar daarop ga je verder met 2 hoofdfasemodules, inclusief afstudeeropdracht. Je volgt vakken en gaat aan de slag met concrete opdrachten. Die voer je uit op jouw eigen werkplek: je benut je nieuwe kennis dus gelijk op de werkvloer. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? We bespreken ze graag met je!

Het studieprogramma van Constructeur Werktuigbouwkunde

De nodige ervaring in huis?

Het zou kunnen dat je al heel wat weet, vanuit een andere opleiding of je ervaring in de bouw. Misschien ben je helemaal bekend aandrijfmotoren, of ken je de wetsartikelen rondom machines uit je hoofd. Het is mogelijk dat je sommige vakken dan niet (helemaal) hoeft te volgen. Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen? Kom langs voor een Adviesgesprek.

werktuigbouwkunde ebuggy

Praktische info

Alles praktische informatie over de studie op een rijtje. Van toelatingseisen tot studiekosten: alles wat je moet weten voor je begint.

werktuigbouwkunde slijptol machine