Thea van der Geest

Oud-lector Media Design

Digitale media moeten makkelijk te gebruiken, prettig en effectief zijn. Ook als je laaggeletterd bent of een visuele beperking hebt. Thea onderzocht hoe je digitale diensten, omgevingen en informatie toegankelijk maakt voor iedereen: human-centered design4all.

studenten doen onderzoek met VR-bril, beeldscherm en fiets

Digitalisering zorgt voor verandering in alle aspecten van ons leven: persoonlijk, op het werk en in de maatschappij. In alle fasen van het ontwerpproces van innovatieve toepassingen moeten de opvattingen, vaardigheden, voorkeuren en behoeften van belanghebbenden centraal staan. 

Ik zet mijn kennis en expertise in om organisaties, professionals en studenten te helpen IT-systemen te bedenken, bouwen en evalueren. Ik help hen een balans te vinden tussen de organisatiecontext en de wensen, behoeften en effecten van de eindgebruikers.

Over Thea

Expertises:

 • Digitale diensten
 • E-overheid
 • Design4all
 • Human-Centered Design
 • Multimodale interfaces
 • E-health

AfscheidssymposiumDigitale dienstverlening voor ieder/één

Op woensdag 6 april nam Thea van der Geest afscheid van de HAN University of Applied Sciences, als lector Media Design.

Het Lectoraat Media Design

Innovatieve toepassingen passen alleen goed bij de gebruikers als zij centraal staan bij het ontwerpen. Wat maakt dat mensen iets willen gaan gebruiken? Hoe gaan zij om met een app, website of systeem? Ons lectoraat zoekt naar antwoorden op deze vragen. 

lectoraat-model-based-information-systems_movingreality-app_2021

Kennispartners en netwerken

Thea werkt met deze kennispartners en netwerken samen:

 • Stichting Accessibility en Bartiméus

  Samen met deze organisaties werken we aan de digitale toegankelijkheid van websites, apps en andere mediatoepassingen voor iedereen, inclusief ouderen en mensen met een beperking. In projecten met studenten, onderzoekers en mensen met een (visuele of andere) beperking zorgen we ervoor dat digitalisering niet leidt tot onbedoelde uitsluiting. In 2017 heeft de Academie IT en Mediadesign een onderzoeksconvenant afgesloten met Bartiméus.

 • iHub Radboud Universiteit

  Interdisciplinaire research hub for security, privacy and data governance. Radboud Universiteit Nijmegen. De lectoraten van de Academie IT en Mediadesign doen toegepast onderzoek met en voor dit academische Centre of Excellence op het gebied van versleuteling en privacybescherming.

Nevenfuncties

Op het moment vervul ik de volgende redactionele en bestuurlijke taken:

 • Co-promotor Hendrik Buimer (Universiteit Twente) Human-centered design of vibrotactile wearables for persons with a visual impairment. Promotie 12- februari 2021. 
 • Co-promotor Loes Ottink (Donders Instituut, Radboud Universiteit). Outside Insights, Neurowetenschappelijk onderzoek naar navigatiegedrag van mensen met een visuele beperking. Promotie verwacht in 2022.
 • Co-promotor Merel Brandon (iHub, Radboud Universiteit). Encryption for All. Mensgericht ontwerp van en voor geavanceerde versleutelingstechnieken om privacy-gevoelige persoonlijke gegevens te beschermen. Promotie verwacht in 2025.

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Met de digitale nieuwsbrief IT en Mediadesign blijf je op de hoogte van nieuws en de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en onderwijs in de academie.