Ronald Tuninga

Prof. Dr. Ronald S.J. Tuninga is professor of Applied Sciences in International Business aan de HAN en emeritus professor aan Kingston University London. Hij is de voormalig Pro-Vice Chancellor en dean van de Business School aan de Kingston University London, director van het PhD-programma en professor of International Management en Marketing aan de Open Universiteit Nederland en visiting professor International Management en Marketing bij Hult International Business School.

302392 Op 24 juni is Ronald Tuninga geïnstalleerd als lector International Business

International Business is van levensbelang voor de Nederlandse economie. Bedrijven en organisaties krijgen te maken met digitale transformatie, sociale, ecologische en geopolitieke veranderingen en met de impact die deze transformaties en veranderingen op hun markten, klanten, logistieke keuzes, en bedrijfsvoering hebben. Wij ondersteunen bedrijven om “ready” te zijn voor de internationale omgeving. Verder begeleiden en ondersteunen wij de academische professional om hun studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op een snel veranderende internationale business omgeving.

Mijn internationale ervaring van meer dan 30 jaar in hoger onderwijs en de praktijk in vijf continenten en vele landen geeft ons de mogelijkheid om beginnende internationale bedrijven (MKBs) te helpen om uit te groeien naar spelers die de economie van de Euregio Arnhem en Nijmegen kunnen versterken. Mijn kennis als consultant in de Holland Consulting groep en met vele grote en kleine internationale bedrijven (b.v. GE en Melitta Noord Amerika) is belangrijk in goed internationaal praktijkgericht onderzoek in de regio. Mijn betrokkenheid bij meer dan 100 internationale accreditaties van o.a. de vooraanstaande business schools (Top 100 in de wereld) en geeft mij de kennis en voorbeelden van ”best practice” hoe wij onze studenten zo goed mogelijk kunnen voorbereiden om als wereldburgers een belangrijke bijdrage aan de regionale, nationale en internationale economie te kunnen leveren. Samen met het bedrijfsleven willen wij werknemers en studenten helpen om klaar te zijn voor de uitdagingen voor het bedrijfsleven in de wereld.

Over Ron Tuninga

Expertises

 • Internationale Marketing
 • Export Marketing
 • Internationale Business Readiness
 • High Performance Organisaties
 • Praktijkgericht onderzoek in een internationale context
 • International managementonderwijs

Installatie Ronald Tuninga als lector International Business

Wat zijn de belangrijkste trends in de wereldeconomie en hun impact op het internationale bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek? Deze vraag stond centraal in de inaugurele lezing “The Future of International Business: Bridging Practice, Education, and Research” door Ronald Tuninga. Hij is op 24 juni geïnstalleerd als lector International Business.

302393 Installatie Ronald Tuninga op 24 juni door Bridget Kievits

Nevenfuncties

 • Emeritus professor aan Kingston University London.
 • Voormalig Pro-Vice Chancellor en dean van de Business School aan de Kingston University London.
 • Director van het PhD-programma en professor of International Management en Marketing aan de Open Universiteit Nederland.
 • ​​Visiting professor International Management en Marketing bij Hull International Business School.
 • Director Dean en Professor of International Business and Marketing aan de Maastricht School of Management.
 • Associate Dean en director MBA Programmes en Professor of Marketing en International Business aan Nyenrode Business University (Nederland). 
 • Onderwijs gegeven in zowel Noord- als Zuid-Amerika, Europa, Azië, het Midden-Oosten en Afrika.
 • Zijn Ph.D. is behaald aan Temple University (Philadelphia, VS).
 • MA in Economie, een MBA in International Business en een MSc. in Marketing.

Lectoraat International Business

Wat zijn internationale business uitdagingen voor lokale organisaties in een digitale wereld? Hoe wordt een internationale businessprofessional een betrokken wereldburger? Het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek op het gebied van international business dat bijdraagt aan de ontwikkeling van lokale business communities en de wereldburgers van de toekomst.

315521 Team lectoraat Center of International Business Research

Publicaties

Vanuit het lectoraat Centre of International Business Research zijn diverse publicaties verschenen.

basecamp

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Het Lectoraat International Business publiceert maandelijks een digitale International Business Gazette met interessante cases en trends in International Business

315521 Team lectoraat Center of International Business Research