Pedro Hermkens

Ik werk als lector met mijn team aan verschillende technologieën. Het doel? Het proces van medicijnontwikkeling efficiënter en goedkoper maken en een bijdrage leveren om maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden.

biocentre c-elegans5. Samantha Hughes, Nikki Kolsters

Bijdrage aan gezondheidszorg

Onze welvaart maakt dat we steeds ouder worden. Daardoor hebben ziektes als dementie en Alzheimer een enorme maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leidt een ongezonde leefstijl tot ‘eigentijdse’ ziekten en chronische aandoeningen als obesitas en diabetes. Het medicijnontwikkelingsproces is lang en kostbaar. Om dit proces efficiënter te maken, kunnen we nieuwe en bestaande technologieën verbeteren. Daarmee leveren we een bijdrage om de gezondheidszorg betaalbaar te houden. Op alle fronten wordt onderzocht en geïnnoveerd om deze grote maatschappelijke uitdaging het hoofd te bieden. Techniek, digitalisering, onderwijs en wetenschap staan gelukkig niet stil.

Lector Pedro Hermkens van Drug Discovery

Over Pedro

Expertise:

  • Medicinal Chemistry

Het lectoraat Drug Discovery

Het Drug Discovery & Development-proces is onder te verdelen in een ontdekkingsfase, bestaande uit target discovery, lead finding en lead optimalisatie, en een ontwikkelingsfase. Dit lectoraat zal zich vooral richten op de eerste fase.

biocentre c-elegans8. Samantha Hughes, Nikki Kolsters

Publicaties

Pedro Hermkens publiceert met regelmaat over zijn onderzoek. Bekijk zijn lijst met publicaties. 

Publicatielijst

biocentre c-elegans12. Samantha Hughes, Nikki Kolsters

Kennispartners en netwerken

Het Lectoraat Drugdiscovery werkt met verschillende kennispartners samen en werkt in netwerken. Binnenkort vind je hier een overzicht.

  • Pivot Park Oss

    Het lectoraat Drug Discovery is sinds december 2020 gehuisvest binnen Pivot Park in Oss. 

    Pivot Park en de HAN werken al langer met elkaar samen. De life science campus wil met de komst van het lectoraat gemeenschappelijke vraagstukken op het gebied van geneesmiddelenonderzoek oplossen.

    Andersom biedt het lectoraat studenten en docenten van de Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie een ‘hybride leeromgeving’, een plek waarin ze kunnen leren en onderzoeken in de praktijk.