Mascha Smit

Als lector geef ik richting aan het toegepast onderzoek naar vraagstukken rondom duurzame energie binnen het lectoraat. Deze samenwerking met het onderwijs én het bedrijfsleven inspireert en motiveert mij.


Wij voeren ons toegepast onderzoek uit in nauwe samenwerking met het midden- en kleinbedrijf in de regio. Dat kunnen bedrijven zijn die energiesystemen of -componenten leveren. Maar ook mkb-ers die beter met energie willen omgaan. 

Tegelijkertijd wil ik graag bijdragen aan het onderwijs aan de HAN. Ik werk daarom veel samen met docenten, andere lectoraten en externe partijen. We hebben tenslotte een belangrijke taak: het opleiden van energieprofessionals, die klaar zijn voor de duurzame wereld van morgen. 

Over Mascha

Expertises:

  • Waterstoftechnologie
  • Brandstofcellen
  • Duurzame energie
  • Elektro chemie

Het lectoraat duurzame energie

Ons lectoraat onderzoekt en ontwikkelt oplossingen binnen de energietransitie. Wij werken samen met het bedrijfsleven en betrekken hier zowel docenten als studenten bijWe maken gebruik van onze test- en ontwikkelfaciliteiten rondom duurzame elektrische energie, zonne-energie en waterstoftechnologie.

Opstelling waterstof meting in Lab-6

Nieuws

402252 Beursopstelling Autoprof 2022
352300 Carolien Kattenbelt en Jan Geurts van Kessel
346032 Persbericht Forse impuls voor waterstofinnovatie Oost-Nederland
328106 Rob Verhofstad in gesprek met de academie engineering en automotive
336497 hybride waterstof elektrische bakfiets met Mika Damen student Embedded Systems Engineering voor gebouw Ruitenberglaan 29
Studenten slepen 1e én 2e prijs binnenHAN Infrawall wint Cleantech battle
300454 Winnaars Cleantech Battle 2021 (Nico Hoeijmans)
265637 Conceptbeeld hal Connectr Energy
266918 Zonnecellen worden op een dak in winkelcentrum Overvecht geplaatst
Telefoons internationaal

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Mascha Smit met betrekking tot haar onderzoeken rondom het onderwerp duurzame energie. Een overzicht van alle publicaties vind je hier.

LCPV Project zonne-energie